Når man skifter bil

Jeg er ved at skifte bil, og i den digitale verden er det ikke blevet nemmere end det var en gang. En lang række steder, er din nummerplade registreret og man skal således igennem en runde, der næsten kan være lige så stor, som når man skifter betalingskort.

Vi havde en gammel bil, som vi solgte i “ren handel” - dvs. vi solgte bilen uden at købe en anden hos forhandleren vi solgte til. I forbindelse med dette var det ganske enkelt. Vi besøgte et par forhandlere*1 (af mærket), som kiggede på den og gav et bud. Der var mange tusinde kroners forskel, så at besøge et par stykker var absolut pengene værd.

Da vi først havde aftalt med forhandleren vi ville handle med, var det lige til.

 • Alle nøgler afleveres med bilen. Der er normalt to.
 • Den originale registrerings attest afleveres med bilen.
 • Man bør selv inden aflevering fjerne alle telefoner, der er tilknyttet bluetooth. Bilen gemmer typisk lidt data fra telefonen, og dem kan man selv sikre er væk inden bilen afleveres ved at fjerne tilknytningen.
 • Servicebogen, der sammen med instruktionsbogen typisk ligger i handskerummet, følger også med bilen.
 • Hvis man har USB-kabler, mobilholder, paraplyer, elektronisk p-skive eller andet man selv vil beholde, fjernes dette også.
 • Forsikring - skal du normalt ikke gøre noget ved. VI solgte den til en forhandler, og de sørger for at afmelde den hos Skat, og efterfølgende får ens forsikringsselskab automatisk besked og stopper forsikringen. Det kan være anderledes, hvis du sælger bilen privat.
 • Selve handlen og aflevering af bilen blev aftalt med et par dages varsel med den sælger hos forhandleren, der gav buddet på bilen. Det tog cirka 15 minutter i alt at få lavet papirer, underskrevet dem og aflevere bilen. Det er ren rutine for forhandleren.

Den nye bil…

Så var det på tide at modtage den nye bil. Her skal du helst kende nummerpladen, da det gør det nemmere at kun skulle gennem apps og websites en enkelt gang for at fjerne den gamle nummerplade og lægge den nye ind.

 • Parkeringsapps uanset om du har en eller flere parkeringsapps installeret, så har de alle bilens nummerplade og den skal opdateres. Easypark, ParkPark, ParkMan og hvad de hedder skal alle opdateres.
 • Parkeringstilladelser er typisk også knyttet op mod ens nummerplade.
  • Privat: Beboerlicenser eller lignende (fra kommunen eller boligselskab).
  • Arbejde: Flere virksomheder har også P-tilladelser knyttet mod nummerpladen.
 • Brobizz er begyndt at opfordre til man bruger “pay-by-plate” i stedet for selve brobizz’en. Husk at opdatere den inden ud forsøger at krydse øresundsbroen eller storebælt næste gang.
 • Færgeapps: Hvis du har været med Molslinjen eller andre færger, så gemmer de også ofte nummerpladen og bruger den til at sikre du har den rigtige billet og gøre det nemmere, at du bare kan køre ombord med nummerpladen som billet.
 • Hvis du har reserveret parkering til Lufthavns parkering, så kan du med CPH appen opdatere nummerpladen (det er typisk billigere end at annullere og genbooke).

*1) Vi har tidligere været forbi ViKøberAlleBiler, men deres bud var meget lavere end nogen andre. Hvis man har tænkt sig at løbe en anden bil (ny eller brugt), så vil den forhandler man handler med, normalt give lidt mere for ens gamle bil. Hvis man ikke ønsker at købe en ny bil, har vi bedst erfaringer med at få bud fra forhandlere af mærket bilen.

comments powered by Disqus