Normandiet

Corona pandemien plager stadigt verden, men efter fuld vacination og et par studier af rejsevejledningerne fra udenrigsministeret fik vi planlagt årets sommerferie. Med sikker skelen til “grønne områder”, blev en rute lagt gennem Tyskland - overhold - med stop i Belgien til Normandiet i Frankrig. Turen blev lagt med maksimale køredistancer på 600 km og med flere hvile dage med tid til at udforske de byer, som vi var indkvarteret i.

Planlægning

Vi brugte igen Google maps til at planlægge og sikre at køredistancer var passende.

Udenrigsministeret har lavet en App - Rejseklar. Med denne kan man få varsler og oplysninger om de lande man færdes i. App’en er gratis og man kan også via den tilmelde sig “danskerlisten”.

Vi bookede alle overnatninger hjemmefra og typisk direkte fra hotellets eget website, hvor det var muligt.

Turen

Turen endte med at være på cirka 4000 km. Vi kørte i en plugin hybrid. Den blev ikke opladet undervejs, men selv med en 35L tank kunne vi typisk kører over 500 km inden næste tankning.

Man kan på alle tankstationer betale med kreditkort nu om dage, men man kan ikke altid være sikker på at de tager mastercard - eller visa kort - men en af delene virkede nu over alt - og typisk begge dele. Selvbetjeningsautmater, som er standard i Danmark, findes langt fra overalt de steder vi kom. I Tyskland er det meget normalt at man skal indfor at betale - og det samme galt også i Belgien.

Undeloh

Et lidt tilfældigt valgt stop. Lidt syd for Hamborg for ikke at risikere at sidde fast i Hamborgs morgenmyldretid. Der var ikke rigtigt ngoet at se eller opleve, men lige inden kom vi forbi Buxtehude og gik en tur. Det var en fin gammel by med gamle huse, et hyggeligt handlesliv og værd at opleve et par timer.

Brügge

Brügge var den første rigtige destination. Det er en gammel by, hvor “den gamle by” er omgivet af voldgrav. Vi boede inde for denne og da bilen først var afleveret i et parkeringshus under hotellet kunne man gå rundt og opleve byen.

Honfluer

En hyggeligt lille by. Vores hotel lå knao en kilometer uden for byen på en lidt større vej - det gjorde selve hotellet lidt mere roligt og pænere, men også at man startede med en lille travetur langs en større vej.

Der er lidt at se i Honfleur, men byen er i sig selv også blot et hyggeligt åndehul med et havnebassin med lystbåde, masser af restauranter, parker og andet. Med Honfleur som base er der også mulighed for at komme ud af besøge flere af de gårde, der producerer Cider.

Granville

En lidt kedelig by. Den var primært valgt fordi den lå i rimelig afstand til Mount Saint-Michel.

Chartres

Chartres virkedes som den typiske franske by, som ikke rigtigt har nogle særegne sights, men som alligevel har masser at byde på. Der er gamle kirker, gamle kvarterer og andre seværdigheder. Fordelen ved byen for os som turister var især, at den var billigere

  • både i indkvartering, spisesteder og alt andet - end de andre typiske steder, som turister besøger, men stadigt havde alt hvad man forbinder med Frankrig at byde på.

Giverny

En meget lille by, hvor alle sites handler om Monet - og det er også her man finder Monets have, hvor man finder motiver/inspirationen til mange af hans billeder. Haven og Monets hus er i dag museum man kan besøge.

Bruxelles

Bruxelles var første stop på hjemturen. Det var mest for at komme i den rigtige og set noget på vejen. Som Belgiens hovedstad er der masser at se og opleve. Vi havde booket os ind på et centralt beliggende hotel, så vi bare kunne gå rundt og se byens sights (sådan cirka). Det var en nogenlunde i de, bortset fra at plads og parkering er en mangelvare midt i Bruxelles. Vi fandts hotellets parkeringskælder, som var i anden kælder etage og en snæver smal nedkørsel, men da bilen først var der, så var vi klar til at opleve byen til fods.

Selvom Belgien ligger tæt på Frankrig, så tag ikke fejl - det er et andet land og byder derfor på mange andre oplevelser end i Frankrig - herunder tegneserier, kartofler og meget andet.

Glückstadt

For at undgå en alt for lang køretur hjem, valgte vi en overnatning i Glückstadt. Hvis man havde håbet den var som Friedrichstadt vi kom forbi sidste år, var det en skuffelse. Selvom der er lidt historie at se, så er der meget lidt og Buxtehude på vej afsted på ferien var en meget mere spændende by at gå rundt i.

Hotellet var fint, men kostede derefter og betjeningen i restauranten var meget “fransk”.

Tips

  • Når trafikken går i stå - på grund af vejarbejde, myldretid, uheld eller andet - så er det en gode at være forberedt med snacks i bilen.
  • Med en picnic taske, som har glas, bestik og tallerkner kan supermarkeder også bruges til at proviantere til frokost.

Tyskland

I tyskland kører bilister generelt meget pænere end i Danmark, og trækker ind på motorvejene. Der er stadigt mange motorveje med fri hastighed, men konsensus er normalt man kører 130 km/t og så er der dem, der kører stærkt længere mod højre.

Belgien

Et international “mindset”, hvor folk er vandt til at snakke med udlændinge.

Frankrig

Det er en fordel at kunne snakke fransk i Frankrig, men det kan vi ikke rigtigt. Det gik dog meget nemmere med at kommunikere (typisk på engelsk) i normandiet på kysten mod England. Jo længere ind i landet man kom destop sværere blev det at finde folk, skilte og andet på andet end fransk.

comments powered by Disqus