Android: De første apps

Jeg har “root’et” min Android telefon, så jeg selv kan opdatere den software, der ligger på den. Alle de producenter, der laver Android telefoner (med Google’s Nexus linje som en af de få undtagelser), er som oftest fyldt med alt muligt skrammel, som man næppe ønsker, og opdateres typisk længe efter, der er kommet nye android versioner fra Google.

Uanset om det er min egen telefon, der reinstalleres eller jeg hjælper andre i gang med Android, så er de første 4-5 apps, der kommer på telefonen som oftest altid de samme. Her er min liste over ganske uundværlige apps på Android:

3gwatchdog3G Watchdog: programmet er en lille utility, der ligger i baggrunden og holder øje med hvor meget mobildata, der bruges. Jeg kender ikke rigtigt nogen, der foralvor har nogen ide om hvor meget mobildata de egentlig bruger, og dette program giver hurtigt en ide om hvor meget man bruger om dagen, om ugen eller om måneden. Det kan derfor hurtigt give en ide om den “datapakke” man har i sit abonnement passer til ens forbrug - hvis man har en 5Gb pakke, men reelt kun bruger 200-300 Mb om måneden, så har de 4.5 gb næppe den store værdi.

smartwifitogglerSmart Wifi Toggler: Programmet holder øje med hvilke mobilmaster, som er i nærheden, når du er tilsluttet wifi, og bruger disse oplysninger, til at slukke for wifi-forbindelsen, når du ikke er i nærheden af wifi-netværk, som du tidligere har været tilsluttet. Hvis man kommer et sted, hvor man ikke tidligere har været tilsluttet wifi, skal man manuelt lige tænde wifi-forbindelsen første gang og forbinde sig til wifi-netværket, og så lærer programmet, at her bruger man også wifi.

Pointen med dette program er, at det koster en del størm, når wifi er tændt og telefonen periodisk scanner efter wifi-netværk, og ved at holde wifi-slukket de steder, hvor der ikke findes wifi-netværk, som man har adgang til, skulle telefonen kunne holde strøm noget længere.

smsbackupplussms backup+: Programmet er et man installerer, sætter op og så som oftest glemmer alt om det. Det ligger i baggrunden og holder øje med alle SMS’er man sender og modtager, og laver en backup af disse til en folder i Gmail.

Det betyder, at hvis man en gang har brug for noget, som man har sendt eller modtaget i en SMS, så er det nemt og enkelt, at logge ind i Gmail og søge det frem (enten ved en generel søgning eller specifikt i den SMS-mappe, som programmet laver i Gmail, når man installerer det).

calltrackCall Track: Dette er lidt i samme genre som SMS Backup+, her handler det blot om opkald. Jeg plejer at starte med at lave en kalder kaldet “mobil opkald” i den Google Kalender, som telefonen er forbundet til. Der efter installeres programmet og opsættes, når programmet er installeret og opsat, så sørger det for at indsætte alle ind- og udgående opkald i den valgte Google Kalender.

For personer, der findes i dine kontaktpersoner, logger den dem med navn, mens ukendte  numre blot logges med det telefonnummer, som de ringede fra.

Det betyder, at hvis du har brug for at se hvem, der har ringet til dig - eller du har ringet til hvornår, så ligger alle oplysningerne i denne kalender og kan nemt findes frem igen. Nytte værdien af denne kommer især, hvis en håndværker eller et andet “fremmed nummer” har ringet til en, og man lige skal ringe tilbage.

De ovennævnte 4 apps er alle gratis, og er - uanset hvis telefon, som jeg har med at gøre - altid de første, der kommer på. De efterfølgende kommer an på hvis telefon, der er tale om - om det er spil og underholdning eller programmer i den mere “produktive genre”.

Bonus tip: I “Play Store” butikken, kan man i settings opsætte to smarte ting:

  • Auto-update apps - beder alle apps man installerer automatisk om at opdatere dem, når der kommer nye versioner (det kan slåes til og fra på den enkelte App). Jeg har det generelt slået til, og får blot en notifikation, når noget er opdateret, men skal ikke gøre noget selv for at opdatere.
  • Update over Wi-Fi only - sørger for at auto-opdateringerne kun kører over wifi forbindelser og ikke bruger en masse mobildatatrafik på det, da jeg alligevel ret ofte er i nærheden af wifi-netværk.
comments powered by Disqus