Backup af Garmin Connect

Jeg bruger som tidligere skrevet Garmin Connect til at følge med i mine cykelture. Det er en webtjeneste, hvor de sportsaktiviteter man laves uploads og så giver et overblik af en eller anden art.

Et af problemerne med den slags tjenester, er at man nærmest skal have en blind tillid til at tjenesten bliver ved med at eksistere - eller i det mindste, at hvis den lukkes ned, så gives man mulighed for at eksportere alle sine data i et fornuftigt format - som man kan tage videre til en anden tjeneste (eller blot have en lokal backup).

[

Der findes ikke endnu mulighed for på Garmin Connect at eksportere alle sine data i et hug, men man kan eksportere de enkelte aktiviteter. Vil man have alle sine data - og bruger man Gamin Connect meget, så er man henvist til en lang og omstændelig proces, hvor man downloader hver enkelt aktivitet en adgangen.

Sådan…

I forbindelse med en artikel om hvordan man kunne skifte fra Garmin Connect til Strava (en anden online sports-tracker) faldt jeg over et script, som skulle kunne lave en backup af (næsten) alle ens Garmin Connect data.

Jeg startede med at downloade scriptet, der kunne lave backup’en. Jeg havde allerede Ruby installeret på min mac, men manglede nogle “gems” (udvidelselsespakker), som jeg kunne instalere ved i en terminal at skrive:

sudo su -
gem install nokogiri
gem install mechanize
gem install choice
gem install highline
gem install import

Da det var sket, var det blot at kalde scriptet, som så lystigt gik i gang med at downloade 500+ aktiviteter fra Garmin Connect. Det tog lidt tid, da scriptet i bund og grund blot opfører sig som en bruger, der logger ind, og henter aktiviteterne en for en.

Jeg endte med at have alle aktiviteterne liggende i et directory med en TCX fil, som indeholdt data for den enkelte aktivitet. Fra siden om skiftet til Strava, var der også en henvisning til et rename script, som lige kunne flytte alle aktiviteterne ned i en directory struktur - så de lå sorteret efter år/måned og blev renamet så datoen på aktiviteten også kom med med filnavnet. Det downloadede jeg også og fik kørt uden videre.

Hvad mangler

Det ser ud til, at TCX filerne, som man downloader indeholder alle de ændringer - man har lavet på sitet (f.eks. givet en sigende beskrivelse til aktiviteten (“Sjælsø rundt”) - så langt så godt.

Jeg mangler dog fortsat at finde ud af, om f.eks. temperatur data, som findes i de “FIT” filer, som min Garmin Edge 800 upload til sitet, også er med i TCX eksporten. Da hverken Strava eller Endomondo viser temperaturer (og heller ikke Garmin Training Center til Mac), har jeg ikke lige kunnet teste det endnu.

Export scriptet laver også et fuldt dump af alt… Umiddelbart så det ikke ud til, at man kunne nøjes med at hente data for den seneste måned eller på hvad der nu måtte være et passende interval.

Endeligt så hvis man bruger Health features i Garmin Connect, så eksporteres de ikke af dette script.

comments powered by Disqus