Er du opdateret på windows?

Der er sket rigtigt meget inden for IT-sikkerhed med Windows de seneste år. Fra at være noget, man installerede som “tillæg” til Windows, så er der sket en stime af forbedringer gennem hver Windows opdatering. Der er kommet firewall og anti-virus, og det er alt sammen glimrende værtøjer, som virker godt og effektivt i hverdagen - og som holdes ajour gennem Microsoft / Windows Update.

Det der dog kun styresystemet og de mest grundlæggende funktioner (leveret sammen med Windows), som er dækket af de værktøjer, der er dækket og beskyttet af Windows Update, og der med en meget lille del af de programmer, plugins og andet, som hurtigt installeres på ens maskine i takt med den løbende brug i hverdagen.

Hvis man følger godt med på alverdens mailinglister og websites, så kunne man sikkert holde sig ajour med opdateringer til allle problemer og plugins, men det er vidst mest en teoretisk mulighed for på de fleste maskiner kommer der hurtigt flere hundrede programmer.

Der findes heldigvis en nem og simpel måde, hvor man ser ud til at kunne holde sig ajour og opdateret - og den er en da gratis. Den hedder Secunia PSI. Det er et lille program, man installerer og som scanner ens Windows maskine - lidt i stil med den måde VirusScannere virker på - og som finder alle programmer, plugins og andet installeret på ens maskine (samt hvilken version af programmerne man har installeret). Når den scanning er færdig, så sammenlignes resultatet med en database, som Secunia vedligeholder, hvor de kender seneste udgave af alle de programmer, der er fundet.

Hvis (og de fleste kan vist roligt læse det som Når) SecuniaPSI har fundet programmer, der ikke er ajour, så får man endda en vejledning i hvordan problemet løses. Det er som oftests et download link til den nye version af programmet.

Secunia PSI kan enten køre i baggrunden hele tiden eller man kan starte det adhoc en gang i mellem, og uanset hvilken model man vælger, så er man helt sikkert bedre beskyttet, når man bruger Secunia PSI end hvis man selv forsøger at holde sine programmer ajour. Secunia er i øvrigt en dansk virksomhed, og Secunia PSI findes også på dansk.

comments powered by Disqus