OpenStreetMaps på Garmin Edge

Jeg bruger en Garmin Edge 800 som cykel computer Den har indbygget mulighed for navigation, som man kan se på et kort på skærmen hvor man er såvel som at få den til at vise vej, som det kendes fra GPS’er til biler.

Sammen med Edge 800 fulgte et meget groft kort, hvor det nærmest kun var motorveje, der var tegnet ind. Dette kort kunne bruges til at give en ide om hvor man var, men da kortet var rigtigt ringe og manglede detaljer, så var det i praksis ret uanvendelligt til navigation.

Man kunne have købt en dyrere pakke, hvor der fulgte et Garmin Europa kort med, men selve cykel computeren var i sig selv dyr nok, så blev det ikke til den udgave. Europa kortet koster knap €100.

Der findes heldigvis et alternativ i form af OpenStreetMaps (OSM). OSM er et altenativ til Google Maps, Bing maps eller Kraks kort over københavn, men er i høj grad lavet af brugerne selv og mere åbne end kort fra Google og Microsoft. Kvaliteten af OSM kort over Danmark er allerede for nærværende forbløffende høj (mindst på niveau med andre kendte kort), og hvis man kunne bruge dem på Garmin’en, så ville det jo være helt perfekt.

At få data fra OSM over på Garminen syntes at være en lidt kompliceret proces, men heldigvis findes der nogen på nettet, som har lavet det stykke arbejde, der skal til for at kunne gøre dette, og de generer friske kort over det meste af verden - herunder hele Europa og specielt Danmark. De kort koster ganske gratis. I skrivende stund opdateres kort for Europa hver 3. dag.

Man kan downloade Danmarks filen fra deres site i et format, der hedder gmapsupp.img. Den fil kan man lægge på Garminen, når den er mountet som et USB device på sin maskine, og når det er sket, så er kan Garmin Edge’n finde og bruge kortet.

Garmin Edge 800 understøtter at man indsætter et MicroSD. Hvis man har en SD-adaptor til dette, kan kortet sættes direkte i min iMac, som ser den, og man kan lægge filen over på  SD-kortet ved hjælp af finderen (og uden brug af særlig software af nogen art. På SD-kortet skal filen (gmapsupp.img) lægges i det directory, der hedder Garmin.

Hvis du vil vide mere om OSM, så har microfortmats.dk bloggen skrevet en del om OSM.

comments powered by Disqus