Inbox Zero

Det er vidst egentligt længe siden jeg har skrevet lidt om GTD og lignende. Måske var det på tide. En af principperne/dogmerne i GTD - nemlig Inbox Zero - er faktisk begyndt at virke ret godt for mig - i hvert fald på den private mailbox.

I over 14 dage har den faktisk været på nul, når dagen var slut. Ikke fordi jeg ikke får masser af post, men fordi jeg løbende (og effektivt) får ryddet op, taget stilling til og arkiveret i det, der kommer ind.

Lidt værre går det med arbejdsmailen. Der kommer naturligvis noget mere post, og hvis man ikke skal “snyde” og bare lave en folder der hedder “glem det”, men rent faktisk behandle (“process’e”) mailen, så tager det lidt mere tid at blive inbox zero ninja.

Nu er det i øvrigt ikke fordi omgivelserne i et professionelt miljø, som et arbejde lige frem hjælper en.

  • Hvis blot man kunne slippe for ligegyldige autosvar, når folk lige er til møde et par timer - hvis jeg sender en mail, så har jeg ikke en forventning om at få svar med det samme. Det er sikkert helt vildt sejt, at du er en vigtig person, der går til møder, men jeg behøver ikke at få det at vide i dit autosvar.
  • Jeg kunne også godt undvære mails med nyheder generelt. Dem vil jeg meget hellere have på en blog, på en wiki, eller et eller andet sted, hvor jeg kan opsøge dem, når det passer mig at læse dem. Jeg værdsætter og er glad for at få information - men når der kommer diverse “nyheder” dumpende ind løbende gennem dagen, så er det ofte mere forstyrrende, end det er fedt at blive informeret.
  • Hvis jeg har gjort noget for nogen (og specielt hvis det var en 2 sekunders ting, som er en del af mit arbejde), så behøver jeg ikke en takke mail. Det er sikkert venligt ment, men hvis man har kastet sig ud i det næste koncentrerede problem, så er det også fedt at kunne glemme den sag, der nu er/var lukket og komme videre.
comments powered by Disqus