Velkommen til Mac kategorien

Jeg er lidt modstander af tags, som man kender dem fra delicious, flickr og mange andre moderne web 2.0 applikationer – på det seneste også i blog værktøjer. Jeg har det i øvrigt lidt på samme måde med kategorier i en blog, men der er nu alligevel nu blevet tilføjet en Mac kategori her på sitet. Misforstå mig nu endeligt ikke. Konceptet og grundtankerne omkring tags syntes jeg er helt fantastiske – at man ikke ubetinget skal være bundet i en fast struktur og gennem en længere procedure for lave ny relevante kategorier, er umiddelbart en god ide. Jeg tror bare ikke, at 98% af verdens brugere er klar til den frihed.

En hel del blogs, der har droppet kategorier til fordel for såkaldte ”tag skyer”, excellerer nærmest i til fulde at eksponere mit problem med tags – de laver 3-4 hovedtags, som er dem, som så godt som alle historier får (”reallife”, ”teknik” eller lignende syntes at være oplagte eksempler), og resten af de 200 tags, som så findes i skyen så ofte klæbet på en enkelt historie.

Hvis jeg finder en interessant historie, er det typisk via links fra andre, men hvis bloggen har skrevet noget interessant om et emne, der måtte interessere mig, vil jeg gerne finde mere indhold. Det går desværre ofte galt, hvis det er en tagget historie, fordi alt for mange mangler den disciplin det tilsyneladende kræver at vedligeholde skyen.

Jeg har derfor også forsøgt at holde mig til et minimum af kategorier på dette site – og forsøger at overbevise mig selv om at alle kategorier med under 10 historier bare burde dø, hvis jeg da ikke lige har planer om at skrive nok indhold, så det kommer over ”mindst 10 historier” kravet.

Nu er ”Mac” tilføjet som kategori, og det er fordi jeg i hvert fald har til hensigt at smide en stribe ”tips til switchere” på sitet. Jeg skiftede selv fra Windows til Mac for snart 2 år siden, og der er siden en del venner og bekendte, der er ”fulgt med”, og som stadigt kunne bruge lidt af de gode råd jeg selv fik eller har fundet frem til undervejs.

comments powered by Disqus