Svanesang for SAS

Om jeg forstår medarbejderne i SAS. De må da være blandt de mest strejke ivrige blandt de danske virksomheders medarbejdere, og faktisk så meget, at jeg kunne være reelt bekymret for virksomhedens eksistens. Jeg kender ikke rigtigt nogen, der arbejder i SAS – og jeg ved ikke, om det er bedre eller værre end andre flyselskaber, men de mange strejker og arbejdsnedlæggelser, har desværre flyttet selskabet fra nummer et på min liste over foretrukne flyselskaber til nærmest nummer et på listen over selskaber, som jeg forsøger at undgå, når jeg flyver.

Generelt har min oplevelse på deres fly været, at de bare var lidt bedre på alle punkter end de fleste andre. Lidt bedre mad, lidt bedre plads og lidt bedre underholdning ombord (f.eks. er det kun på SAS jeg har prøvet spil i det personlige underholdningsanlæg.

Desværre har jeg også alt for ofte set, at fly blev forsinkede eller blev helt aflyst. I en periode fløj jeg 15 gange mellem Århus og København i løbet af et år. I følge min egen statistik, sparede jeg rent faktisk kun tid på 4 af turene – resten havde det været hurtigere at tage lyntoget på grund af ”driftsforstyrrelser af forskellig art”… og ligeledes har vi prøvet nogle lufthavns overnatninger - fordi bagage-personalet strejkede eller hvad det nu måtte være (selvom Schiphol er stor, kan man blive meget træt af den).

Da vi senest fløj til San Francisco, valgte vi Lufthansa – de er medlem af Star Alliance, så man opsamler stadigt EuroBonus point – og i lufthavnen var der så igen ballade med SAS-flyene. De fløj ikke på grund af arbejdsnedlæggelse. Efter et par lange køer (vi var heldigvis i god tid), kom vi af sted, og priste os lykkelige over at vi ikke havde valgt at flyve SAS, og mon ikke, at der er andre, der også har valgt SAS fra?

På vejen hjem havde United Airlines så kludret i deres flyvninger, og vi kom ikke hjem med Lufthansa over Frankfurt, men i stedet via Seattle – og fra Seattle var det så med SAS direkte fra København.

Denne tur igen en påmindelse om, at hvis bare der ikke alt for ofte var problemer med medarbejderne i SAS, så ville de faktisk være ret fantastiske at flyve med, og hvem ved måske finder de en dag nogle forhold og rammer i fællesskab med ledelsen, der gør at man som potentiel passager tør booke billetter hos dem igen…

comments powered by Disqus