Grønne chaufører

I gamle dage hed firmaet “de grønne bude” og var kendt for grønne cykelbude, der med høj fart og ringe foragt for de almindelige færdselsregler drønede byen tynd. Jeg ved ikke hvorfor de nu kalder sig BoxDelievery (de er vel blevet købt eller noget), men pas på når du færdes i trafikken efter navneskiftet. Jeg syntes faktisk ikke deres bude kører så slemt mere – de kører stadigt stærkt, men aldrig på tværs af store lyskryds, næsten aldrig over for rødt eller på anden vis er til gene – de er faktisk blandt de bedre cyklister man møder i det københavnske gadebillede.

Deres grønne biler til gengæld… Flygt når du ser dem. Jeg syntes næsten dagligt jeg ser dem køre over for rødt, parkere midt på cykelstien, blæse ud fra en parkering uden hensyn til om der kommer andre (cykler, biler eller busser) . Hvor cyklerne typisk kører med en walkie-talkie radio, så fortrækker chauførerne tilsyneladende at holde mobiltelefonen i den ene hånd og så blæse på regler om håndfri-installationer og lignende.

comments powered by Disqus