Samsø

Samsø er en lille perle midt i Danmark. Udover at være kendt for Kartofler, så er den også et populært sted at holde ferie og ikke mindst på cykel. Vi var dog kun afsted på en lang weekend, men nåede at se og opleve en masse alligevel.

Følgende artikel opdateres løbende i takt med at jeg bliver klogere – eller som forhold ændrer sig. Du skal være velkommen til at bruge det som inspiration og gode råd, men sørg også for selv at sikre, at de forhold ikke har ændret sig og at de ting, der er beskrevet herunder stadigt er gældende.

Turen

Vi tog bilen til Kalundborg og sejlede med Samsølinjen til Ballen.

Vi havde booket et annex via nettet, hvor vi havde en lille hytte med eget bedre værelse. Det lå fantastisk og var større end det typiske hotelværelse - og for selv at skulle sørge for morgenmad, så kostede det også noget mindre.

Vi kørte rundt og så Samsø fra Syd til Nord. Der er cirka 27 km fra ende til anden, og cirka 10 km på det bredeste sted. Samsø byder især på en masse naturoplevelser og en masse små hyggelige byer, hvor man nemt finder muligheder for at smage på mange af de ting, der produceres på øen.

Det er meget nemt at finde rundt på Samsø - uanset om man er i bil eller på cykel. Der er ikke så mange steder at fare vild, få veje og masser af skilte til at vise vej.

Hovedbyen på Samsø er Tranebjerg, som ligger midt på øen. Oppe i nordenden ligger Norby, som er en hyggelig “landsby” med gadekær. Den sidste størrre by er Ballen, hvor færgen fra Kalundborg kommer ind og hvor havnen også har plads til masser af sejlere.

Sights

Her er nogle af de højde punkter, som man bør overveje at kigge på:

Billeder fra turen

Klik på et billede for at åbne som “galleri”.

comments powered by Disqus