Lang weekend i Aarhus

Aarhus er Danmarks næststørste by og med direkte færge fra Odden - eller en hurtig tur via Fyn - er den faktisk nemt at besøge. Tidligere har vi dog mest bare passeret igennem den på vej til andre steder - eller haft korte stop i forbindelse med arbejdet, hvor man ikke havde tid til at se byen. Det var derfor nu endeligt tid til at se lidt på byen.

Følgende artikel opdateres løbende i takt med at jeg bliver klogere – eller som forhold ændrer sig. Du skal være velkommen til at bruge det som inspiration og gode råd, men sørg også for selv at sikre, at de forhold ikke har ændret sig og at de ting, der er beskrevet herunder stadigt er gældende.

Turen

Vi kørte i egen bil - via Fyn derover og hjem med Molslinjen. Vi boede overnatning på Scandic Aarhus City, som ligger rigtigt godt i forhold til at udforske byen til fods.

Meget af hvad der var at se i byen kunne man gå rundt til fra hotellet (det meste lå indenfor en radius cirka 1 km). Det man ikke lige går til tæller blandt andet Marselisborg slot, den uendelige bro og Moesgaard Museum, som ligger lidt syd for byen. Man kunne også overveje en tur (nord) øst på, hvor man finder Mols, nord hvor man finder Randers eller vest på, hvor Silkeborg ligger og som også har ting at byde på.

Aarhus er (når det ikke lige er sommerferie) en rigtig universitets by og byder derfor på en masse spisesteder og cafeer - og ofte lidt billigere end i København.

Hvis man kommer til Aarhus i bil, så kan det i øvrigt godt betale sig at undersøge hvor man parkerer. Hotellets parkeringskælder ville gerne have 400,- for de første 2 døgn, mens den kommunale parkeringsgælder, der lå 200 meter væk tog 41,- for samme periode.

Sights

Her er nogle af de højde punkter, som vi nåede forbi:

… overvej også

Billeder fra turen

Klik på et billede for at åbne som “galleri”.

comments powered by Disqus