Göteborg

Hvis man vil have en mini-ferie med udgangspunkt fra København og ikke vil flyve, så er Göteborg alletiders mulighed for hurtigt at køre et par timer nord på og finde masser af oplevelser. Det er Sveriges næststørste by med lidt over en halv million indbyggere er der et rigt byliv, masser af spisesteder og ikke mindst attraktioner på højde med dem, som man også kan finde i Stockholm.

Følgende artikel opdateres løbende i takt med at jeg bliver klogere – eller som forhold ændrer sig. Du skal være velkommen til at bruge det som inspiration og gode råd, men sørg også for selv at sikre, at de forhold ikke har ændret sig og at de ting, der er beskrevet herunder stadigt er gældende.

Planlægning

Der var ikke den store planlægning i en forlænget weekend i Göteborg med to overnatninger.

Om Göteborg

Byen er Sveriges næststørste by (efter Stockholm) og har cirka lige så mange indbyggere som Oslo. Byen blev grundlagt i 1612 efter Hollandsk forbillede med mange små kanaler, som supplerer den større Göta Älv, som går gennem buen og løber ud i Kattegat.

Kungsportsavenyn (som ofte også bare kaldes Avenyn) er hovedgaden i Göteborg. Haga er den gamle by del, som efter en byfornyelse i 1970’erne nu er blevet et spændende kvarter at udforske. Det er også i dette, at man finder Skansen Kronen - et tårn placeret på en bakke med udsigt over byen - og hvor tårnet bærer en krone på topppen, så det er let at kende.

Udover at være turist i selve byen, så kan man også finde en masse færger, som kan bringe en ud til nogle af de mange mindre øer, der ligger i skærgården omkring Göteborg.

Sights

Mad & Drikke

  • Korv med mos (“Pølse med (kartoffel)mos)
  • Fika - er svensk hygge med kaffe- og kage.
  • Kalles Kaviar - kommer på tube og er smørrepålæg lavet af tomatpure og torskerogn.
  • Kanelbullar

Undgå i øvrigt:

  • Surstrømning - er en traditionel svensk ret bestående af sild konserveret ved fermentering, altså en rakfisk.

Billeder

comments powered by Disqus