Vest Canada

Planlægning og forberedelse

Vi fik lavet en pakkerejse via FDM Travel. Den blev lavet med udgangspunkt i de steder vi gerne ville se - og hvad der kunne lade sig gøre (uagtet vi var ude i lidt kort tid).

Bemærk at man skal have en eTA til Canada. Den bestilles nemt via nettet og er en forudsætning (men dog ingen garanti) for at man kan komme ind i Canada, når man lander.

Vi fløj med British Airways til Vancouver via London Heathrow.

Vi havde lejet bil - en “mid-size SUV”. Det blev til en Hyundai Tucson, som er en velkendt model på danske veje. Til 2+ ugers bil rundtur, er en bil i denne størrelse absolut at anbefale. Det lykkedes os at pakke al bagagen i bagagerummet, så man ikke kunne se hvor meget vi havde med (af kufferter, kameraer, laptops og så videre).

Ruten rundt…

Vores program så ud som følger:

 • Landede i Vancouver og havde lidt tid til at se byen.
 • Kørte (og sejlede) til Vancouver Island med stop i Tofino (for at se bjørne) og Victoria.
 • Næste destination - efter en sejltur tilbage til Vancouver - var Whistler (med Alpin stemning).
 • Fra Whistler, BC, var næste stop Jasper, som er mere “ægte national park” stemning.
 • Fra Jasper gik turen syd på af Icefileds Parkway med stop ved Columbia Icefields på vejen inden vi kom fra Banff
 • Videre gik det fra Banff til Kelowna, som er hjertet af Canadas vin-industri.
 • Turen sluttede med en kort køretur tilbage til Vancouver, hvor vi fløj hjem.

Vi brugte Google Maps til at få en ide om hvor lang tid køreturene mellem de forskellige stop på turen, og det viste sig generelt at holde nogenlunde stik. Selvom nogle dage var lange med 7-9 timers kørsel, så er vejene generelt i fin stand og det er nemt at køre.

Mellem hver køredag havde vi (mindst) en “hviledag” som blev brugt på at opleve stedet vi var og tage på småture (sejlture, by rundture eller lignende).

Kort over vores tur rundt

Vancouver

Vancouver er en stor moderne storby, som byder på masser at se på og opleve. En hop-on, hop-off bus var et glimrende udgangspunkt for dels at få set alt hvad man “bør se” og få en ide om hvor ting ligger og hvor stor afsted, der er mellem dem.

 • Granville Island - et marked (minder lidt om en blanding af torvehallerne og Christiania)
 • Stanley Park - Stor park.
 • Yaletown - Den ældste bydel i Vancouver.
 • Chinatown - Den største i Nordamerika.
 • Expo Centre - fra verdensudstillingen i 1986.
 • Olympic Village - rester fra Vinter OL i 2010.

En sjov ting ved Vancouver er i øvrigt også Vancouver Harbour Flight Center, hvorfra fra der er (vand)fly ruter til byer på Vancouver Island og andre øer nær Vancouver samt flere af de store søer lidt inde i landet.

Mellem lufthavnen og Vancouver by finder man i øvrigt “Designer Outlet Vancouver”, hvor man man kan få suppleret sin bagage med det tøj og udstyr man måtte mangle på turen.

Vancouver Island

vi havde to stop på Vancouver Island. Den første var Tofino - en lille by langt væk fra alt, og i øvrigt det perfekte sted, hvis man vil se bjørne. Vi var afsted med en lille gruppe i en en Zodiac (gummi motorbåd) og så 10-12 bjørne, der rendte rundt på stranden.

Efter naturoplevelser i Tofino kørte vi sydpå til Victoria, som er en fin gammel by med masser at se og opleve.

Whistler

Whistler minder lidt om franske skisports steder, og opstod nærmest i 2010, hvor Vancouver var vært for vinter OL. Med sin beliggenhed tæt på Vancouver var Whistler udgangspunktet for alle de Alpine konkurrencer.

Efter OL sluttede lever byen fint videre og er et stort skisport sted om vinteren. Vi besøgte byen om sommeren, hvor der næsten er lige så meget liv, og hvor det er mountainbikes, der præger pisterne (man kan have cyklen med op med de fleste lifter), og har man ikke fået sin egen mountainbike med, er der rig mulighed for at leje det udstyr man har brug for.

“Turistbyen” præges af et par store gågader med kort afstand fra lifter op til bjergene. De lokale bor overvejende uden for selve Whistler by i små klynger gemt væk blandt træerne.

Jasper

Hvis man har været i national parker, så som Jousha Tree, Bryce Canyon eller Grand Canyon, så minder Jasper lidt om de steder. Det er en mindre by midt i national parken, hvor de fleste folk man møder er andre gæster, der er ude for at opleve naturen. Med udgangspunkt i Jasper kan kan man komme mange forskellige steder hen. Vi var blandt andet på sejltur på Lake Maligne og en tur til Maligne Canyon, men der er også en SkyTram (en lift, som bringer en op på et af bjergene til vandrestier).

Fra Jasper gik turen videre sydpå af den fantastiske Icefields Parkway. Vi havde stop ved Columbia Icefield hvor man kan komme en tur op på Athabasca Glacieren, som var en fantasik oplevelse man ikke skal snyde sig selv for, hvis man kommer forbi.

Banff

Banff viste sig at være en blanding af Whistler og Jasper. Dens størrelse minder om Whistler, men føles ældre og mere som en rigtig by i lighed med Jasper. Det er især naturen omkring Banff, der er spændende om sommeren, mens den om vinteren er et yndet center for skisport.

Vi var på Lake Minewanka cruise, og prøvede at komme til Lake Louise, men opgav, da selv flere kilometer væk var fyldt på parkeringspladserne. Vi var i stedet en tur på Sunshine Village, hvor man tager en (megt lang) lift op og har et fantastisk område at gå/hike rundt i.

Kelowna

På de fleste bilrundt ture som denne, ville man fra Banff være kørt videre til Calgary, se den og være fløjet hjem herfra. Vi havde i stedet fundet på, at det kunne være interessant at komme forbi Kelowna og se den.

Kelowna er en mindre by og et af de steder i Canada, hvor der produceres meget vin. Selve Kelowna by er en mindre, stille by, der slet ikke var præget så meget af turister, som de tidligere stop.

Hvis du vil vide mere…

comments powered by Disqus