Valencia, Spanien

I Spanien er Barcelona vist det mest kendte turistmål for hurtige ture, men cirka 350 kilometer syd for Barcelona ligger Valencia, og det kan varmt anbefales som et alternativ.

Forberedelse og rejsen dertil….

Vi så et spændende tilbud fra TakeOffer, og slog til. Pakken fra TakeOffer bestod af fly og hotel i en samlet pakke, hvor til vi så selv sørgede for transport fra lufthavnen til hotellet (hvilket var nemt, da metroen går direkte fra lufthavnen).

Vi fløj afsted direkte med Ryanair den 29. august og tilbage til København 2. September. Det var en “passende” længde til at kunne se det meste af byen og de største sights. Den afslappede metropol stemning, de store parker og byens liv i øvrigt gjorde det dog oplagt, at komme tilbage for at opleve mere og bare have god tid til at strejfe rundt.

Vi boede på Casual Valencia de las Artes.

Oplevelser i Valencia

Der er masser at se og opleve i Valencia. Frem til 1957 gik Turia floden gennem Valencia, men efter en stor oversvømning dette år, blev det besluttet at føre floden uden om byen. Dette har skabt en stor grøn park på den gamle flodbund med masser af rekreativt liv. I flodbunden nærmest havnen finder man Ciudad de las Artes y las Ciencias (Byen for kunst og videnskab), som består af nogle hypermoderne udseende museer. Det er også her man finder L’Oceanogràfic, der er det største oceanarium i Europa.

Udover den moderne by, findes der også en spændende gammel by. Fra vores hotel kom man til den over broerne, der gik over Turia floden, men som i dag holder bilerne væk fra parken. I den gamle bydel finder man blandt andet La Lonja de la Seda (Silkemarkedet) og Mercado Central.

Det er også i denne man finder Catedral de Valencia, som har rødder tilbage til 1200-tallet, og angiveligt er hjemsted for den Hellige Gral. Er man til madoplevelser, er stedet man skal opsøge Mercado de Colón, som er byens gastro-marked, med boder såvel som masser af spisesteder.

Valencia var en gang beskyttet af en bymur. Nu om dage er Torres de Serranos den bedst bevarede byport fra den gamle bymur, og det var gennem denne, at besøgende fra Barcelona typisk blev lukket ind gennem byen.

Hvis du vil vide mere…

Billeder fra turen

comments powered by Disqus