Eventyr på Island

Vi var et smut på Island på forlænget weekend. Det var en pakke udbudt gennem SweetDeal med Iceland Explorer som teknisk arrangør. Torsdag formiddag fløj vi med WOW Air afted og efter 3,5 time var vi fremme.

Turen startede med det klassiske besøg i “den blå lagune” - en geotermisk pool i spildevandet fra et kraftværk :-). Indkvarteringen var på Radisson Blue Saga Hotel, som ligger i udkanten af centrum - ca. 10 minutters gang fra hovedgaden. Ud over en enkelt dag på egenhånd, hvor vi gik rundt i Reykjavik, så var den anden dag fyldt med en klassiske “Gyldne Cirkel” tur med besøg ved Gullfoss, Geyser området og Tingvalla. Søndag eftermiddag var det retur til Danmark (læs mere efter billederne).

Hvad koster det at komme til og være på Island?

Der er overvejende to måder, man kan komme til at opleve Island. Første gang vi var afsted, fløj vi til USA med IcelandAir (som mellemlander på Island). At lave et stop-over på den ene vej, koster sjældent ekstra, og er en nem måde at opleve Island. Hvis man bare vil til Island, så flyver lav-pris selskabet WowAir også til Island fra København et par gange om ugen.

Priserne på Island ser ud til at svinge rigtigt meget alt efter hvordan den islandske økonomi har det. Første gang vi besøgte Island i 2002, var det meget dyrt at være der, men på det seneste besøg, virkede priserne til at være på niveau med danske priser.

  • En dansk krone svarrede cirka til 22 islandske kroner (uge 49, 2013).
  • Island er på GMT / UTC tid (hvor Danmark er GMT +1).
  • Danske el-apperater kan normalt bruges i alle stikkontakter uden adapter.

Er der ikke koldt på Island på denne tid?

Det kan det være. Da vi landende på Island torsdag havde det natten forinden været minus 18 grader, og da vi fløj fra Island Søndag formiddag var det et par plus grader. Hold øje med vejret via DMI eller andre vejr-websites i tiden op til du skal afsted og pak efter det. Vejret kan være meget svingende selv over kortere perioder.

Hvordan kommer man rundt?

Der bor cirka 320.000 mennesker på Island og cirka 200.000 af dem bor inde i Reykjavik. Langt de fleste interessante steder er det til at gå rundt til, og hvis der er for langt rundt, som findes der offentlige busser, der dækker byen ret godt. Der findes ingen tog på Island.

Vil man ud af Reykjavik, så er det nemt at leje en bil og der er et begrænset antal veje, så uanset om man bruger (papir)kort eller GPS, så bør det være enkelt at finde rundt. Det kan ikke umiddelbart anbefales at medbringe egen bil, da der er masser af veje (uden for byen), der har lava-sten som belægning og giver masser af stenslag. Der er også rig mulighed for at komme med på arrangerede ture - selv med kort varsel. Det er blot at finde et af bureauerne, der ligger overalt i Reykjavik - eller spørge på hotellet, der sikkert kan være behjælpelige.

Hvor kan jeg læse mere om Island?

Der er mange, der har skrevet om Island på nettet, og her er et par forslag, hvor du kan finde mere om Island:

  • Iceland Explorer - det rejsebureau, som var teknisk arrrangør på turen vi var på, har en masse pakker, tur forslag og andet om Island.
  • I Heart Reykjavik - en blog af en Islænding, der på engelsk som indeholder en masse gode artikler om Island - sights og anden praktisk information for beøsgende.
  • WikiTravel dækker Island ret godt og indeholder overvejende en masse “fakta oplysninger”.
comments powered by Disqus