Det rigtige el-stik på rejsen

En af udfordringerne, når man rejser rundt i verden, er at forskellige lande har det med at bruge forskellige stander, når stik til elektriske apparater skal trække strøm fra væggen. En del af de universal kits, som man kan købe på fly i lufthavne og mange andre steder, klarer alle gængse standarder, men der er også lande (som f.eks. Sydafrika), der har deres helt egen standard, hvor et universal konverterngsstik/-boks/-kasse som oftes ikke lige kan bruges.

Et af de websites, som jeg plejer at checke inden vi tager til et nyt land er “Global Eletrici Directory”. Her findes en glimrende oversigt over de mange forskellige stik, som benyttes verden over - der er billeder af dem - og man kan således hurtigt finde ud af, om man har de stik/adaptere, som man skal bruge, for at kunne tilslutte sin elektronik i det pågældende land.

Bonus tip: Skulle man komme afsted uden konvertere, så kan man nogle gange på hotel badeværelser finde shaver-stik, som ofte har både US og Dansk tilslutningsmulighed. Selvom det kun er til shavere, så kunne det være, at det også kunne oplade en enkelt anden ting (der ikke trækker mere strøm end en barbermaskine), hvis man ikke lige har fået det rigtige stik med.

comments powered by Disqus