Costa Rica Explorer med G Adventures

Vi var i 2008 på en tur til Costa Rica arrangeret af Nyhavn Rejser. I Costa Rica var vi med G Adventures rundt i en lille rejsegruppe på 10-12 personer fra forskellige steder i verden.

Følgende er skrevet med udgangspunkt i vores noter og oplevelser på turen i September 2008. Følgende er lidt om vores tur, men husk at ting ændrer sig – priser, forhold, kultur og alt muligt andet. Følgende artikel er blot til inspiration.

Vi bookede turen gennem Nyhavn Rejser, så det blev en pakkerejse. Nyhavns bidrag var booking af flybilletter, turen rundt i Costa Rica (samt hotel til et par dages stop-over i Atlanta på vej tilbage).

Rejsen til Costa Rica gik fra København via Amsterdam og Atlanta til San Jose, hovedstaden i Costa Rica. Turen over Atlanterhavet såvel som videre til Costa Rica var med Delta Airlines, hvis fly generelt er gamle, slidte og langt under niveauet man er vandt til fra Europæiske flyselskaber. Selve rejsen fra København til vi landende i San Jose tog med transfers alt i alt 20 timer.

Vi landede sidst på dagen og fra lufthavnen tog vi en taxa ind til hotellet, og dagen efter kom vores bagage også, som var blevet væk i forbindelse med et flyskifte - heldigvis inden vi skulle afsted på tur.

G Adventures

Det var første gang vi var på en tur med G Adventures. Konceptet hos G Adventures er man selv finder frem til hotellet og starter turen der. Man er en mindre gruppe, som kan være - og var på vores tur - fra hele verden. På turen har men en rejseleder, der ikke er guide, men som sørger for alt det praktiske omkring hoteller og transport.

Rejselederen tilbyder også fællesspisning alt efter hvem, der er interesseret og hvad man har lyst til hver dag (for egen regning, hvis det ikke er inkluderet i turen). Ved ankomst til byer/hoteller har rejselederen og så en oversigt over hvilke muligheder er på destinationen - det kan spænde fra rolige vandreture til wildriver rafting, så man selv kan tilpasse programmet løbende efter ens humør og dagsform.

Vores rejseleder på turen var Cindy fra Costa Rica, som snakkede engelsk - og som fortalte at ting var “complicated” når det engelske ikke helt slog til. På turen kørte vi rundt i en minibus, hvor der var rimelig plads til alle - også når man skulle hoppe rundt og tage billeder ud af vinduerne, men som ikke var større end den formåede at komme rundt af alle vejene uagtet deres stand.

Som turist i Costa Rica er det sjældent hovedstaden, San Jose, der er destinationen, men i stedet nogle af de mangle fanastiske natur oplevelser, der er at finde ude i landet, og det var også vores mål med besøget i Costa Rica.

Tortuguero National Park

Vores første destination var et besøg i Tortuguero national parken. Første sight blev fundet på vejen der til og var en Chiquita banan plantage. Det er nærmest obligatorisk at besøge bananplantagerne, som leverer mange af de bananer man finder i supermarkedet, og er et fint lille afbræk hvor man får lejlighed til at strække benene og få lidt frisk luft.

Chiquita banan plantage mellem San Jose og Tortugeuro.

Vi blev indkvarteret på Turtle Beach Lodge. Turen der til var lang, og tog det meste af dagen, men hele turen værd. Hotellet (en samling små hytter) ligger øde inde midt i national parken, og med en ranger fra hotellet var der blandt andet guidede ture (til fods eller i båd) ud fra hotellet og se blomster, insekter, fugle og mange andre natur oplevelser.

Et par billeder fra vores ture ud fra Turtle Beach Lodge

Højdepunktet (hvis man kommer på det rigtige tidspunkt) var en aften tur til Turtle Beach, hvor skildpadder svømmer ind og lægger deres æg på stranden og i klitterne.

Spor efter skildpadde på Turtle Beach taget i dagslys.

La Fortuna / Arenal

Næste stop på turen var i byen La Fortuna ved vulkanen Arenal. Det er en aktiv vulkan, der stadigt sender skyer af røg mod himlen. Seneste udbrud fra vulkanen var i 1998.

Vores hotel - Lomas del Volcan - lå for foden af vulkanen og havde panorama udsigt mod vulkanens top. Fra hotellet var mulighed for hikes, ture i regnskov og mange andre muligheder for at opleve det klima, der skabes omkring en vulkan.

Ankomst til La fortuna for foden af Arenal vulkanen.

Blandt anden klassisk underholdning i La Fortuna er også badning - enten i/ved La Fortuna vandfaldet eller i nogle af de hotsprings, som findes rundt omkring - og er man til eventyr er der også mulighed for White Water Rafting såvel som rapelling ned gennem små vandfald.

Fra Arenal området kørte vi gennem højlandet mod Monteverde, og undervejs blev det også til et besøg på en kaffeplantage, som nærmest er obligatorisk i Costa Rica. Sammen med bananer og Ananas er kaffe en af deres væsenligste eksport-varer.

Monteverde

Vi ankom til Santa Elena, Monteverde, og blev indkvarteret i vores lodge. Monteverde er en Cloud forest, hvor byen Santa Elena og meget af omgivelesrne er begravet af skyer det meste af dagen. Sigtbarheden er generelt lav og alt er lidt fugtigt, da luftfugtigheden ofte er tæt på 100%.

Et Monteverde ofte er begravet i skyer giver et naturligt meget frodigt miljø, og der var masser af muligheder for at opleve det. Vores aktiviteter her bestod blandt andet af “sky walking” - at gå rundt på gangbroer mellem træernes kroner og kunne se natur og dyreliv på klods hold og fra en ande vinkel.

Vi var også rundt på en Zip-line bane. Denne bestod af 22 zip-lines, hvor den længste var omkirng 800 meter lang. Der er siden lavet endnu længere zip-lines, så den længste i området er cirka dobbelt så lang. Zip-lining krævede man fik en del udstyr på og korte instrukser om hvordan man zip-linede, og så var det ellers bare af sted på eventyr fra træ til træ af stålwires.

Zipline, sky bridge, et dovndyr og Santa Elenea

Manuel Antonio National Park

Vores sidste stop på turen rundt i Costa Rica var i Manuel Antonio national parken. Her er skøn natur, men oven på tidligere stops store eventyr, var det rart at ankomme til “bounty land” - et sted, hvor der var fredelige og fantastiske omgivelser med sand strande palmer og tid til at slappe lidt af.

Indkvarteringen var på hotel blå abe - Mono Azul. De var engageret i en række projekter omkring bevarelse af naturen og dyrelivet i National Parken. En af vores aktiviteter her, var blandt andet en bådtur ud i Mangrove skoven.

Et andet klassisk stop for turister er også “El Avion” restauranten. Det er et gammelt Fairchild C-123, som blev brugt under “Iran-contra skandalen” i 1980’erne og blev brugt af CIA.

Billeder fra besøget i Manuel Antonio NP

Mad & Drikke

Maden i Costa Rica var ikke fancy, men god robust kost med ris, bønner og grøntsager. Ris og bønner kunne man i øvrigt saktens rende ind i til både morgenmad, frokost såvel som aftensmad.

Når man er på tur rundt, så er det mest almindelige spisested så kaldte “Sodas”. Det er det mest basic bud på et spisested. Det er ofte plastic service og sjældent nok til alle, men det smager, der er masser af det og det er billigt. I de “rigtige byer” findes der lidt mere typisk restauranter, men det er absolut Sodaerne, der den autentiske oplevelse i Costa Rica.

Langs vejene kan man ofte finde boder med frisk frugt fra området man færdes i.

Frugt, ris, bønner og anden mad fra Costa Rica

Hvis du vil vide mere…

comments powered by Disqus