Blink != forkørselsret

Tilbage i 2003 kom der nye regler i trafikken – blandt andet om at det nu blev pålagt bilister, at blinke ved vognbane skift på motorveje. Reglen syntes jeg i bund og grund er ret fornuftig – hvis folk blot kunne finde ud af at benytte den.

blink ikon

Der er nemlig en del, der har misforstået konceptet, og tror, at når de blot blinker, så har bilister i den vognbane man vil ind i en ubetinget vigepligt, så de kan komme ind. Særligt irriterende bliver det så, når det er bilister, der på lange tilkørsler til motorvejen begynder blinkeriet, så snart de er på tilkørslen – det er næppe nogen overraskelse, at de fra det tidspunkt, de befinder sig på tilkørselsrampen, at de på et tidspunkt har tænkt sig at flette med motorvejens øvrige trafik, men nytteværdien af blinket er godt noget reduceret.

En ofte forekommende variant over irriterende adfærd er i øvrigt også de folk, der ikke helt har fanget ideen med det at blinke, så de først starter med at blinke, når de er 2/3 ovre i den nye vognbane.

Hvis du færdes på motorvejen, så check om der er frit i den nye vognbane, blink hvis der er og træk derefter over i den nye bane. Hvis der ligger nogen, så vent med at blinke og vent med at trække over til der er frit – hvor svært kan det lige være?

comments powered by Disqus