Charterferie (pakkerejser)

Charterferie kaldes også pakke rejser. Man køber en samlet pakke, der typisk består af flyrejse, transfers og ophold - samt i nogle tilfælde kvart, halv eller helpension. Områderne man tager på charterferie til er typisk store solsikre områder, hvor tusinder af turister flyves til hvert uge i hele stedet sæson.

Stederne er man tager til er typiske feriefabrikker, hvor der er indlagt en masse underholdning for børn, en eller flere swimming pool og typisk er der tale om større “resorts” (ferie anlæg), så man kan tilbringe hele ferien i området uden at møde de lokale indbyggere på stedet.

På en charterferie er det helt legalt bare at ligge 8 timer ved poolen hver dag - og kun vende sig, når det re nødvendigt for at undgå de værste sol skoldninger. Er man lidt eventyr lysten, kan man være heldig at finde underholdningstilbud i form af paragliding, windsurfing eller anden søsport.

Charterferie handler om at sætte hjernen i tomgang og ikke rigtigt opleve alt for meget - og enten kan man lide det eller også kan man ikke. Mange charterselskaber har tusinder af kunder, der trofast vender tilbage hvert år - og mange, der beder om at bo på det samme hotel (og gerne samme værelse) år efter år.

Hvis man gerne vil have en nem ferie, men også gerne vil opleve lidt, så kan “nye charter destinationer” anbefales. Her er man først begyndt at tage imod turister i hobetal. Derfor fungerer alting ikke helt så glat, som på de gode gamle destinationer, men man har til gengæld også mulighed for at opleve lidt af stedet, inden det helt drukner i turister.

comments powered by Disqus