Rejsebooking online

Som de fleste andre virksomheder, så er rejsebureauer nu også gået live, og med løfter om onlinerabat forsøger alle større bureauer at lokke os til at købe pakkerejser via nettet. Der er dog et par ting, de skal ændre, hvis jeg skal føle mig helt tryg ved at bestille online. Jeg syntes princippielt ikke om at købe rejser via nettet, men vil gerne have lidt ord med om hoteller og lignende. Alligevel har ekspedienterne hos de større bureauer alligevel ikke kunne fortælle noget, som vi ikke kunne læse på nettet hjemme fra, så denne kan har vi bokket på dettet.

Vi kan godt side og rode rundt i papir kataloget, når vi ikke lige ved hvorhen vi gerne vil. Det er ikke helt det samme, at browse på nettet (endnu). Når man så finder en rejse eller destination, der ser spændende ud, så ville det jo være rart, hvis der var en nem måde at komme fra kataloget til online bestilling – nogle har det (”kvik numre” eller lignende), men det er desværre en sjældenhed.

Alt for ofte ender man med at skulle gennem 5-10 søge trin for at komme ned til stedet i online kataloget, hvor man kan bestille.

Et andet større problem er så, at når en rejse på et givent tidspunkt til en given destination er udsolgt, så forsvinder den bare – den får ikke et udsolgt skilt. Det har flere gang gjort, at når vi ikke har kunnet finde rejsen, vi så i kataloget, at vi har måttet ringe ind og spørge om den var udsolgt eller ej.

I nogle tilfælde er den udsolgt, men i andre, havde de bare valgt at placere den forkert på nettet ”fordi det var der, de fleste forventede at finde den” (nej, spanske, franske og italienske øer i middelhavet skal ikke alle under et af de tre lande, men under de respektive links – I må dog godt henvise på tværs fra ø til ø).

Jeg kunne også godt tænke mig, at de brugte den viden, som de pænt opsamler om en. Når vi nu to gange har været på bilrundture med StarTour på middelhavsøer (Sardinien og Sicilien), hvorfor så ikke foreslå en bilrundtur i Toscana, på Korsika eller lignende, når vi kigger på rejser hos dem?

I øvrigt kunne jeg også godt tænke mig en ”prøv lykken funktion” baseret på ”bløde kriterier” i stil med ”jeg vil gerne på strandferie i november til et sted, hvor der er mindst 25 grader og hvor flyvetiden fra Danmark er minimal” eller ”jeg vil på juleshopping i 4 dage hvor det maks. kostter 3000,-

Hvad irriterer dig ved rejsebureauernes onlinebestilling?

comments powered by Disqus