Flyselskaber og strandede passagerer

Jeg undrer mig hver gang, der er problemer med et flyselskab eller en lufthavn over hvor ringe flyselskabet egentlig er til at klare ”kriser” og hvorfor de ikke fokuserer på at få løst problemet frem for bare at vente på situationen bliver normal igen og de kan flyve fra A til B som de plejer. Er der nogen, der kan forklaringen? I denne weekend var der problemer i Barcelonas lufthavn, og passerer strandende der. Det var lufthavnen den var gal med, og passagererne, der skulle have været hjem, fik stillet i udsigt, at der kunne blive tale om et par dages ekstra ophold, indtil lufthavnen fungerede igen…

Hvorfor er det lige, at man som flyselskab foretrækker at have strandede passagerer i Barcelona, frem for bare at finde på en plan B, som f.eks. kunne være at sende dem med fly – eller lejede busser til Madrid eller Marsellie, som trods alt er i rimelig afstand fra Barcelona, og derfor burde give under et døgns forsinkelse inden alle var tilbage i Danmark igen?

Vi prøvede selv noget tilsvarrende med SAS for et par år siden. Her blev en forlænget weekend i Amsterdam forlænget, fordi SAS’ bagage håndteringspersonale i Københans lufthavn strejkede, og hvor vi endte med at blive indkvarteret på Radisson SAS hotellet ved lufthavnen et ekstra døgn.

Den gang prøvede vi endda at ”hjælpe” personalet i lufthavnen med flere gode ideer – f.eks. sende os hjem med

  • et af deres fly, og eftersende bagagen (med fly, lastbil eller skib for pokker), når de kunnne komme til det.
  • Sende os hjem med KML (der brugte nogle andre ikke-strejkende til at håndtere bagage), som havde afgange mod København hver anden time (det kunne vi godt, hvs vi selv ville betale og ikke krævede refusion af SAS-bilettten).
  • Sende os hjem med et nat-tog fra Amsterdam til København (ja, de findes stadigt).
  • Sende os til Århus eller Malmø og give os en togbillet til København.

Desværre var der ingen lydhørhed over for nogle af forslagene, hvilket betød vi fik lov at side en hel del timer i lufthavnen og oparbejde en solid modvilje mod SAS og deres evne til at flytte folk fra A til B - samt at vi systematisk har undgået at flyve SAS på alle rejser siden.

comments powered by Disqus