S-togenes trafikkontrol

Nogle gange kan man jo kun undre sig over efter hvilke principper s-togenes kommando-central styrer togene. Tag nu bare et simpelt eksempel, som det jeg oplevede på vej hjem fra arbejde igår. Man kommer med med A linjen til hovedbanegården, og nogenlunde samtidigt kører linje B ind på hovedbanegården. Hvis man kender linjerne vil man være bekendt med at de følges pænt ad nord på til Holte, men at der mellem Hellerup og Lyngby er den lille forskel, at A-linjen ikke sandser ved de tre stationer, der ligger der, hvilket B-linjnen gør.

Man skulle så tro, at når de begge (på grund af de sædvanlige forsinkelser, der har plaget s-togene siden nytår) kom til hovedbanegården samtidigt, at man kunne finde ud af at sende A-linjen afsted først ind under København – der er trods alt kun et spor i hver retning til S-togene – og lade B-linjen følge efter.

Sådan går det naturligvis ikke. I stedet kører B-linjen først, og på stykket mellem Hellerup og Lyngby, stopper B-linjen ved sine planlagt stationer, mens linje A, der bare skulle være kørt igennem, stopper et par hundrede meter inden stationerne, for at vente på at B-linjen kommer videre – og så bliver yderligere forsinket end den allerede var, og som det havde været nødvendigt, hvis den blot havde kørt først fra hovedbanen.

Hvor kan det dog bare være irriterende.

comments powered by Disqus