Bus tricket

Det er søndag aften, og man er på vej hjem ad ringvej 4. Trafikken glider stille, og jeg skal lige til at passere lyskrydset ved Aldershvilevej. Der er grønt. Bag mig ligger en anden bil og i krydset holder et 12 meter langt monster udsendt af HUR med nummer 165. Bag rattet sidder hvad der viser sig at være en person, der burde spærres inde i en gummicelle med det samme fremfor at færdes frit blandt os andre. Svinestreger af buschauffører kan man opleve mange af på de danske veje, og specielt blandt nogle af de gule HUR-busser (bevars, der er en del, der kører ganske pænt, men det er bare alt, alt for få).

Et typisk træk, der viser, at en buschauffør har firmabil (snarre firmabus) og ikke har betalt flere tusinde afgiftskroner for selv at kunne fragte sig rundt, er blandt deres andet standard træk med bare at trække ud i trafikken, når de har lyst – uagtet om de skulle risikere at lave lidt buler i bussen.

Denne søndag aften – for nu at vende tilbage til historien – var det dog en lidt værere svinestreg end man normalt ser. Selvom der var grønt – og bussen derfor burde have holdt og ventet på de af os, der blot skulle lige over, havde passeret vejen, men den snarrådige chauffør kunne lige det smarte træk at sætte fuldt blus på det lange lys, da jeg var 20 meter fra krydset.

Resultatet var der med det samme – i tusmørket blev jeg totalt blændet og have ikke ret meget andet valg (efter lige at have checket der ikke var nogen bag mig) at blokere bremserne. Bussen – efter at have sikret sig jeg ikke kunne orientere mig eller se noget, kunne således komme 10-15 sekunder tidligere over krydset…

Efter at have holdt for rødt, havde jeg nogenlunde genvundet “nattesynet igen”, og kunne forsigtigt rulle resten af vejen hjem.

Personligt håber jeg nu bare på, at når han en af de næste gange laver det trick, får gjort det mod en betjent, der både har en stor bødeblok og en hæksaks til at klippe hans kørekort i småstumper.

comments powered by Disqus