"Normal trafik" på Storebælt

Nu er det jo ikke fordi det skal blive en trafik-blog (selvom “cykelturen” har givet mange sjove kommentarer), men i weekenden, var vi på en vest-danmark tur, og var søndag aften på vej hjem fra Odsense til Frederiksberg. På vej hjem, standende vi et godt stykke tid ved Storebælt. Sagen var den, at der tidligere havde været på dagen havde været flere færdselsuheld på storebæltsbroen og var lige genåbnet ifølge en trafikmelding i radioen. Klokken var omkring 21:00 - Vi holdt 6 kilometer fra broen, motoren slukket og kunne så langt øjet rakte ikke se nogen biler, der bevægede sig øst på.

Fluks fisker man sin mobiltelefon frem og efter lidt tid fandt jeg nummeret til Storebælts servicetelefon. Det var en flink maskine, der kunne fortælle, at trafikken over broen var normal.

Mon det er normalt man holder med motoren slukket og venter på der sker noget? – eller er det normalt, at man ikke kan holde en gennemsnitsfart på over 35 km/t i overhalingssporet, når man krydser broen?

Telefonsvaren

Tanken med maskinen er fin nok, men værdien er absolut lig nul, hvis man ikke opdaterer den og giver retvisende informationer. Selvom der ikke var blæst og begge baner i begge retninger var åbne, så var faktisk kun trafikken vest på, der kunne betegnes som normalt. Øst på var der kilometerlange køer og bilerne kravlede langsomt frem.

Meldinger på internet

Min mobiltelefon er en SE P900, som har en rimeligt velfungerende browser. Jeg prøvede at rode rundt på storebæltbroens webstite, men hvis man vil se hvordan trafikken har det – få man samme melding som på telefonen og kun ved at tilmelde sig “Klub Storebælt” kan man få SMS-varsler – ikke bare få lov at se tidligere varsler. Øv, det havde da været en rar feature.

comments powered by Disqus