MitID kodeviser

#MitID kodeviser MitID er et offenligt login system, som bruges til single-sign on til en række offentlige og private tjenester. Hvis du læser dette, så ved du det sikkert allerede. De fleste bruger MitID sammen med en App på mobiltelefonen, men der findes også mulighed for blandt andet at benytte en kodeviser.

Jeg har brugt MitID siden man (næsten) blev tvangsmigreret fra NemID og som udgangspunkt bruger jeg appen på telefonen. Jeg opdagede dog for nyligt, at man kunne bestille en gratis kodeviser, og det har jeg nu gjort - og modtaget den.

Hvor skulle man dog have en kodeviser?

kodeviseren er vist mest tænkt som alternativ til App’en på mobilen, og som sådan fungerer den ganske udemærket, så hvorfor bestille en kodeviser?

MitID er lavet således, at man kan have flere Identifikationsmidler, som sammen med ens brugernavn giver adgang til ens MitID. EFtersom MitID bruges til skat og andre offentlige myndigheder, digital post fra det offentlige, ens netbank og meget andet, så er det ret vigtigt for de fleste, at man ikke mister sin adgang til denne.

Et tilfælde, hvor dette kunne ske, kunne være, hvis ens mobiltelefon (med MitID App’en) gik i stykker eller man mistede den. Man kunne naturligvis installere MitID app’en på flere steder, hvis man har en tablet, flere mobiltelefoner (privat + arbejdstelefon) eller lignende, men man kan også bestille en kodeviser - og have den som backup, når den først er blevet aktiveret.

Opsætning af kodeviser

Man bestiller kodeviseren (gratis) fra MitID - og den kommer med posten (det kan tage op til 2 uger). Sammen med kodeviseren kommer et lille brev, med instrukser om hvordan man aktiverer den. Det er ganske enkelt, og det eneste irriterende, er at man skal vente en “straf time” fra man vælger at ville aktivere den inden til man kan gøre det (og det så tager 2 minutter).

Brug af kodeviseren

For mit vedkommende er der ingen forskel i den daglige brug af MitID. Jeg anvender MitID app’en på min mobiltelefon, som jeg hidtil har gjort.

Det eneste nye, er at når kodeviseren er aktiveret, så dukker der en nu mulighed op på MitID login siden, hvor man kan klikke “Skift til MitID kodeviser”, og klikker man på det, så kommer man over i det login flow, som bruger kodeviseren i stedet for mobil app’en. MitID Loginboks

comments powered by Disqus