Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm

Midt på Sjælland et sted mellem Ringsted og Roskilde ligger langt ude på landet ligger Sporvejsmuseet Skjoldenæsholm. Har man den mindste interesse for historien om offentlig transport, så er det et sjovt og interessant sted at besøge - selv også når vejret er lidt imod en.

Musset fortæller historien om sporvogne i Danmark og er siden blevet udvidet til også at have en stor afdeling med busser. Allerede ved ankomsten, starter besøget med en kort tur i en sporvogn fra parkeringspladsen ned til selve museet. Det består dels af 2 store haller, hvor man kan se henholdsvis sporvogne og busser, samt af tidstypiske supplementer i form af venteskure, stoppesteder og andet, der hører med til sporvognens historie i Danmark.

Fra musset kan man også tage sporvognen på en lille tur gennem skoven med et par stop undervejs, hvor den vender ved en cafevogn, der sælger mad og drikke, inden den finder vej tilbage til museet. Udover de gamle sporvogne, som passes og vedligeholdes, så findes der også en (del af en 1:1) model af en af de kommende Letbane, der kommer til at køre på Ring 3 omkring København.

Entrepriser, placering og flere detaljer om museet, kan man finde på Sporvejsmuseets Website.

Sporvejsmuseet drives af “Sporvejshistorisk selskab”, der består af frivillige.

comments powered by Disqus