Telefonmøde/ højtaler

Når man sidder hjemme og har mange telefon og videomøde, så kan man sikkert klare sig med et bluetooth headset i de fleste tilfælde, men efter et par timer - og dage - så er det sjældent særligt rart.

Jeg anskaffede for noget tid siden en Sennheiser SP20ML, som jeg tænkte måske kunne være god til telefon- og videomøder, men fik ikke brugt den ret meget. Det er dog ændret en del på de seneste par uger, og den er gået fra at være en kedelig ven i en skuffe, til fast at være sluttet computeren jeg bruger (eller telefonen) og bruges fast på alle telefonmøder.

Sennheiser SP20 er en lille rund ufo (11 cm i diameter, 3 cm høj), og har et mini-jack stik samt et USB ledning indbygget. Med USB ledningen kan man oplade et indbygget batteri, der har strøm til mange timer. Der er i denne model ikke indbygget Bluetooth, så man skal kunne tilslutte USB-A eller mini-jack stikket til den enhed, som man vil bruge den til. Der findes en større model - SP30 - som har bluetooth indbygget.

Højtalen har udover selve højtaleren indbygget mikrofon samt nogle få praktiske knapper - midt på den er en mute-knap. Når den er slået til lyser en rød ring omkring knappen, så det er tydeligt at se den er slået fra. Når den ikke er slået fra, bruges samme ting til at vise lydstyrken, som styres på kanten i henholdsvis venstre og højre side ud for mute knappen. Nederst finder knapper til at besvar kald og lægge røret på, som virker med Skype og et par andre af video- og IP-telefoni tjenesterne.

Højtaleren er bestemt ikke velegnet til musik. Den kan afspille musik, men den lyder absolut ikke specielt godt. Den er dog også lavet til online møder og her fungerer det helt fantastisk.

Med højtaleren får man klar tale fra mødet, og mikrofonen virker også rigtigt godt til at fange talen fra en eller flere deltager, mens den syntes at fjerne/nedtone baggrundstøj og lyde. Med mute knappen er det nemt at sikre, at man ikke forstyrer mødet, med tasteklik eller anden baggrundstøj, når man ikke taler og den tydelige indikation af om den er slået fra, gør at man sjældent ender med at tale til en slukket mikrofon. Min (nuværende) mobiltelefon har også et mini-jack stik, og den har også været brugt som højtaler til denne flere gange, og det fungerer også fint.

Hvis du holder mange telefon- eller videomøder, så er det absolut værd at kigge efter en højtaler som denne, da det gør det til en bedre oplevelse for dig, som deltager, og for dem, der deltager i møder med dig.

Sennheiser SP20 ML

Sennheiser SP20 ML, som jeg bruger, kan købes flere steder online. Modellen er efter jeg anskaffet den blevet omdøbt til at hedde “EPOS EXPAND 20 Series”.

comments powered by Disqus