Slut med "malware" fra Java

Når man installerer Java, så spørges man hver eneste gang om man ikke lige har lyst til at få installeret noget ekstra på sin maskine. Det har ofte været “Ask Toolbar’en”, som udover at installere selve toolbaren også lige ændrede startsiden i din browser og standard søgemaskinen i browseren, og problemet har været, at dette “tilbud” om lige at få installeret noget ekstra sammen med en java sikkerhedsopdatering, som udgangspunkt var valgt til.

Har du brug for Java?

Man har i praksis tidligere været mere eller mindre tvunget til at installere Java på sin maskine, da NemID krævede dette. Det er dog ved at være slut idet Nets har lanceret en Javascript-version af NemID, som mange af de steder, der benytter NemID er ved at implementere (eller allerede har implementeret).

Hvis du stadigt har brug for Java…

Hvis du fortsat har brug for Java (og kører Windows) så er der nu med Java 7 update 65 (som i skrivende stund er den nyeste version) hjælp at hente. I Windows’ kontrolpanel kan du nu finde Java Control Panel og inde i dette under “Avanced” fanebladet kan du finde en indstilling, der hedder Suppress sponsor offers when updating Java. Den er ikke slået til som standard, men slår du den til, så burde du ikke længere risikere at blive generet af en masse software, som du ikke har brug for i forbindelse med installation af java.

JavaControlPanelSuppressSponsorOffers

comments powered by Disqus