Flyttetip: Flytning af møbler

Når man skal flytte, så er der ofte møbler, som skal skilles for at kunne flyttes - og efterfølgende samles igen. Efter lige at have prøvet det, er her 2 praktiske tips til hvordan man kan gøre det lidt nemmere for sig selv.

1) Foto dokumentation, når møblerne skilles ad.

En hver smartphone er udstyret med et ret fornuftigt kamera, og i forbindelse med at møblerne er blevet skilt ad og skruet fra hinanden, tog jeg løbende billeder af det, så jeg efterfølgende har kunnet se hvilken række følge ting blev skilt (med henblik på at kunne samle i omvendt rækkefølge). Udover at have billeder af de større dele, så har jeg også sørget for at tage billeder af hvilke “dimser” (skruer, beslag og lignende), der sad i hvilke huller, så de efterfølgende har kunnet bruges som reference, når møblerne har skullet samles igen.

moebel_detalje

Jeg har i øvrigt benyttet dropbox automatiske billedupload, til at få billederne uploadet automatisk, og i dropbox lavet en mappe med sigende navn til hvert møbel, så billederne var nemme at finde, når de skulle bruges.

2) Post-it lapper på delene

Når alle dele er skilt op, og alle mindre løs dele er samlet i en pose, findes en post-it blok frem. Det er absolut en fordel, at have adgang til mange forskelligt farvede post-it’s, så hvert møbel (sådan mere eller mindre) kan få sin egen farvekode.

post-it-blokav strimler af post-it lappen (i cirka en centimeters brede), og sæt en af hvad på de enkelte dele. Skriv eventuelt på lappen, hvilken del den sidder på (top, bund, side, låge, bagpaneler, etc.) og tag til sidst en post-it lap i samme farve, skriv navnet på møblet og læg lappen i posen  med løsdele, så man ikke bliver i tvivl om hvilket møbel de er til.

comments powered by Disqus