Opdater din pc

Der er kommet mange opdateringer i dag, hvis du alligevel sidder ved computeren, når du læser dette, så er det tid til at opdatere.

Opdater Windows

Microsoft har sluppet denne måneds opdateringer løs - de kommer fast den anden tirsdag i måneden, og der er en del vigtige opdateringer med i denne måneds pakke. Den får du via windows update.

Advarsel mod “Crapware”!

Inden du kommer til de næste to opdateringer, så er det på sin plads lige at advare mod Crapware. Crapware er en fælles betegnelse for skrammel, der installeres på din maskine uden du er interesseret i det. Når du skal downloade opdateringer, så tilbydes du lige, om du ikke også vil have en toolbar til din browser, mcafee virus scanner eller andet skrammel, og hvis du ikke sørger for at fravælge det - lige som du forhåbentligt har gjort ved tidligere lejligheder, så installeres det på din maskine - og dem, der lavede opdateringen du havde brug for, tjener penge på at have lokket dig til at installere det.

Java

Når Windows er opdateret, er det næste du bør opdatere Java. Den finder du på Java.com. Du bør opdatere til Java 7 Update 51, som indeholder 36 sikkerhedsrettelser. Nets har denne gang lovet, at de har testet, at den virker med NemID (for lad os nu blot konstatere, at det - for de fleste af os - er den absolut eneste grund til at vi er tvunget til at have java installeret).

Flash

Når du har fået opdateret windows og java, så er næste ting, der lige skal opdateres Adobe Flash. Bemærk at Adobe er rigtigt slemme til at lokke dig til at installere crapware (se ovenfor) så husk at vælge det fra, når du installerer

Slutteligt…

Der er kommet mange andre opdateringer her i Januar, så det er næsten umuligt at nævne dem alle. Der er dog hjælp at hente, hvis du er på Windows. Her kan du installere Secunia PSI, som hjælper dig med at finde ud af om der er kommet opdateringer til den software du har installeret på din maskine.

comments powered by Disqus