Digital svindel møder hverdagen

Politiet i Brasilien har lige beslaglagt en hævemaskine (en ATM). Maskinen var ikke lavet af en bank, men i stedet af nogle svindlere. De havde bygget en “falsk hævemaskine”, som var en “hætte” som kunne monteres oven på en rigtig hævemaskine - og på en sådan måde, at det ikke var åbenlyst, at der var noget galt.

I denne flaske hævne maskine var så monteret en batteri drevet computer og en kortlæser. Når kunderne til ATM maskinen satte deres kort i maskinen og tastede pinkoden, så blev disse opsnappet og sendt afsted til svindlerne, der stod bag maskinen, mens kunden blot fik at vide, at der var sket en teknisk fejl - og i de fleste tilfælde sikkert bare ville finde en anden automat og ikke tænke yderligere over hvad der var sket.

krebsonsecurity_FakeATMback-600x402](https://krebsonsecurity.com/2013/12/the-biggest-skimmers-of-all-fake-atms/) KrebsOnSecurity: The Biggest Skimmers of All: Fake ATMs

Denne type svindel er interessant idet det er et eksempel på hybrid-svindel, og hvor ny digital teknologi bruges i den virkelige verden. Brian Krebs fortæller mere om det på sin blog i artiklen “The Biggest Skimmers of All: Fake ATMs”…

comments powered by Disqus