CryptoLocker opfølgning...

Jeg skrev fornyligt lidt om CryptoLocker, og der er ny sket så meget nyt, at det er på sin plads en med lille opfølgning. Udover at bagmændene er teknisk dygtige/kompetente, så viser den seneste udvikling også, at de også er dygtige digitale købmænd, der forstår at optimere deres indtjening.

Kort fortalt, så er CryptoLocker en ny virus, som med stærk kryptering tager alle de personlige data, som den kan finde på din computer som gidsel. Når krypteringen er overstået, sendes krypteringsnøglen ud på internet, og du har kunnet købe den tilbage i 72 timer, hvis du ville have adgang til dine data igen - eller lade være med at betale og have mistet adgang til dem.

Græskar nær Røde Port på Peter Lieps vej]

Første nye udvikling var, at selv hvis man ikke slog til inden for 72 timer, så fik man forsat mulighed for at købe sine data tilbage - prisen steg blot fra cirka US$300 til US$2300. Dette kan ske gennem en såkaldt “CRYPTOLOCKER DECRYPTION SERVICE”, at få adgang er ikke helt enkelt og hvor længe efter de 72 timer, at denne “tjeneste” er tilrådhed er ikke helt klart.

Seneste udvikling er, at der er begyndt at komme et par anti-virus værktøjer, som fjerner CryptoLocker. Det bringer ikke ens krypterede filer tilbage, men forhindrer, at flere filer tages som gidsel. Problemet er så blot, at hvis nogle af ens filer allerede er fanget af CyptoLocker, så vil fjernelsen af CryptoLocker forhindre, at man får mulighed for at købe sine filer tilbage. Det har folkene bag CryptoLocker nu også taget hånd om, og tilbyder nu, at man kan downloade CryptoLocker virusen, så man kan reinstallere den og igen få adgang til at betale løse summen for at få sine personlige data tilbage.

Umiddelbart lyder det ikke til, at CyptoLocker har ramt mange i Danmark - endnu…

Læs mere:

comments powered by Disqus