Garmin Edge på forlænget sommertid

Min Garmin Edge 800 har drillet de seneste par dage. Den blev ikke automatisk klar over at sommertiden var slut og insisterede derfor på at vise, at tiden var en time senere end det faktisk var.

Man kunne tro, at det var fordi, at jeg havde glemt at stille den om efter tiden nu var skiftet til vintertid, men det er faktisk ikke tilfældet. Sagen er den, at den mulighed findes ikke i en Garmin Edge 800. Måden den finder ud af hvad klokken er, er ved at modtage tiden via GPS signalet  samt ud fra GPS-positionen vide hvilken tids zone man er - og så ud fra dette altid vil kunne vise den rigtige tid.

Når det så ikke lige virker, så er det fordi det Time Zone Map, der ligger i Edge’en trænger til at blive opdateret, for ud over at indeholde oplysninger om hvor de forskellige tids zoner er rent geografisk, så indeholder det også oplysninger om hvornår sommertid starter og slutter.

For at fikse problemet startede jeg med at opdatere softwaren i min Edge til seneste versiom (jeg tilsyneladende en version bag ud) via Garmins WebUpdater. Det havde desværre ikke den ønskede effekt, for selvom der var rettet nogle ting, så var Time Zone Map’et ikke en af dem.

garmin-express Efter lidt mere søgen i Google lykkedes det dog at finde ud af, at Garmin også har fået nget de kalder Garmin Express, og selvom det i første omgang lød som noget, der mest var til at opdatere GPS-enheder til biler, så viste det sig faktisk, at det præcis var dette program, der også kunne opdage at Time Zone Map’et trængte til at blive opdateret og fik det klaret.

I øvrigt, hvis du bruger en Garmin Edge (eller lignende) sammen med et website, som Garmin Connect, Endomondo eller Strava, så er der også kommet en opdatering af Garmin Communicator pluginen fornyligt.

comments powered by Disqus