Post Danmark Rundt 2013

Hvert år - typisk lige efter Tour d’France er slut, køres det hjemlige Post Danmark Rundt. Selvom det måske ikke helt har samme format og prestige som den franke storebror, så er det nu meget sjovt at se feltet - og ikke mindst resten af “arrangementet” - hvis man har mulighed for det.

I dag var det sidste etape, hvor løbet startede i Roskilde for ad en omvej som traditionen byder det, at ende på Frederiksberg. Vi ventede et par kilometer efter løbet var givet frit uden for Roskilde og kiggede med der.

“Oplevelsen” består primært af 4 faser. Først om kommer Reklame kortegen - der består af en række af løbets sponsorer, der kaster slik, reklamer, tudehorn og andet ud af vinduerne, mens de kører forbi, for at skabe lidt gjest og stemning blandt dem, der er mødt op. Næste fase er “vej ryderne”, som består af marshalls på motorcykel. De standser trafikken, spærer tilkørselsveje af og sikrer en sikker færd for cykelrytterne. Bagerst i denne gruppe kommer også en løbsvogn, som varsler at feltet er på vej. Så er der selve fejltet som fase 3. Hvor vi så det i år, var det stort set en samlet gruppe - kun en enkelt rytter havde sneget sig 10-20 meter foran resten. Tidligere år, har der været noget mere spredning - og/eller udbrud, som gjorde der denne fase tog lidt længere tid. Fordi feltet kørte samlet, hvor vi så dem, var denne del overstået i løbet af nogle få minutter. Sidste fase er så følget, som består af biler med reservecykler, ambulancer og andre “støtte funktioner”  - og efter dem, kommer så typisk en usædvanlig lang kø af bilister, der ikke lige var klar over at der var cykelløb og derfor nu kører i en længere kø de næste mange kilometer.

Her er et par billeder fra tidligere i dag:

comments powered by Disqus