StartupSound.prefPane - en lille stor ting

Min Mac har fornyligt været på værksted og fået en ny harddisk. I denne anledning lavede jeg godt nok backup alt på den, men i stedet for at restore fra backupen, har jeg valgt kun at restore ting fra backup’en i takt med at jeg manglende dem.

Det samme gælder alle programmer og andet, som i perioden fra 2009 og frem til nu var blevet installeret, opdateret og slettet igen. Programmer er blevet installeret fra seneste version og alle indstillinger “genopbygget” i et håb om at jeg efter lader en masse gammel skrammel tilbage i backup’en.

En del programmer har været ret nemme at installere, da de blev hentes via den indbyggede AppStore, og flere andre hentes blot fra producentens website. I denne forbindelse har GMail i øvrigt været til fantstisk hjlæp til at finde gamle glemte serie numre og hvad der eller har været nødvendigt for at kunne bevise ejerskabet af softwaren.

Der er en enkelt lille ting, som jeg gerne vil gøre en særlig reklame for, idet et lille gratis program faktisk er en af dem, jeg hurtigst savnede mest - Den hedder StartupSound.prefPane.

Når man starter sin Mac giver den en høj tada lyd, og som virker unødig høj i forhold til hvor min Mac står til dagligt. Med denne lille preference pane utility kan man justere lyd niveauet og endda slukke helt for startup lyden. Man kunne være lidt bekymret over at den senst ser ud til at være opdateret i 2006, og er testet med OSX 10.4 (den nyeste er i skrivende stund 10.8).

comments powered by Disqus