Sko til cyklen i fitnesscenteret

Uanset om det kaldes spinning, bodybike, bikefit eller hvad der nu er navnet i fitnesscenteret, så er opskriften ofte den samme - Høj musik og en masse stationære cykler, der er klar brug og på hvilke man kan brænde alle de kalorier man orker.

De fleste, der prøver spinning, og som syntes det er “sjovt” nok til at blive ved, køber hurtigt egne cykelskol fremfor at leje nogle godt brugte i fitnesscenteret. Der er dog et lille tip, som de fleste fitnesscentre - uanset om de hører under FitnessWorld eller FitnessDK - som receptionen sjældent fortæller om.

De fleste køber et par standard cykelsko af “landevejsmodellen”, og monterer et par Delta Look klamper under dem - nogle store røde klodser. Ingen tvivl om de virker og kan bruges, men der findes faktisk noget bedre.

Hvis man har mod på at bruge en lille smule mere på skoene, så skal man i stedet købe sig et par “mountainbike” sko, der bruger SPD klamper i stedet. SPD klamper er nogle små metalspænder, der som oftests spændes under skoene, og sidder oppe under sålen, så man kan gå normalt på skoene, selvom der er klamper under dem.

SPD klamperne kan også saktens bruges i alle de fitnesscentre, som jeg har været forbi for nyligt. De bruges blot på den modsatte side af pedalerne i forhold til de almindelige LOOK klamper.

specialized_tahoe_black

Jeg bruger blot mine almindelige cykelsko med SPD klamper, som jeg også bruger, når jeg kører på min almindelige cyclocross cykel. De er måske lidt sværere at klikke ind og ud af, men de sidder efter min erfaring bedre fast på cyklen, end cykelsko med de røde klodser og man behøver ikke at have flere par skifte sko med for at kunne gå almindeligt rundt i dem - specielt når en spinning time er slut og gulvet sejler i sved.

Hvis du skal have nye cykelsko til fitnesscenteret, så kig efter sko til SPD klamper. De er bedre både når man kører og når man går rundt i dem.

comments powered by Disqus