Om juletræet, der blev til en Rose

Sidste år var det første år, vi havde juletræ (selv). Dette gav anledning til at deltage i en af de faste traditioner, der tilsyneladende findes her i Lyngby, som vi da godt nok havde læst om tidligere år, men ikke lige haft lejlighed til at deltage i.

Sagen er den, at kommunen den første weekend efter nytår har en lille begivenhed, hvor man kan komme og aflevere sit juletræ - som laves til flis, og i “bytte” får man så en ting til haven med hjem - en busk, en blomst eller hvad det nu måtte være (det annonceres i lokalavisen, hvad “årets bytte” er) - og er man interesseret, så får man også genre flisen af juletræet med hjem.

I år var det en Rose  - eller rettere en af 8 forskellige sorter (efter eget valg) - man fik i bytte. Udover selv juletræs indsamlingen og rose udleveringen, så var der også besøg af et par andre indslag på Baunegården, hvor det fandt sted. Sundhedsbussen, Biblioteksbussen var der og Spejderne solgte glögg og æbelskiver til dem, der lige skulle have det sidste glimt af julen med.

Jeg ved ikke hvor længe man har kunnet aflevere sit juletræ, men i 2009 var det i hvert fald også omtalt i lokalavisen.

comments powered by Disqus