CSI

En af de tv-serier, der snart har kørt længe, og endda med to succesfulde aflægger er CSI (CSI, CSI: Miami og CSI: New York). Udover at være godt “tv håndværk”, hvor kombinationen af gode manuskriptforfattere, skuespillere og hvad der ellers skal til at bygge et tv-koncept, har fungeret og gjort det længe.

Normalt, har off-springs/aflæggere af tvserier sjældent meget med originalen at gøre, men for CSI’s vedkommende er der nu en sjov forbindelse i form af intro musikken. CSI (Las Vegas) har “Who Are You” af The Who som title-musik (hop 28 sekunder frem, hvis du ikke kan genkende den):

http://www.youtube.com/watch?v=UNfgq2jCs1A

Første aflægger var CSI: Miami, som kørte fra 2003 til 2012. Her valgte man som title musik “Won’t Get Fooled Again” af The Who (allerede efter 4 sekunder burde lyden være genkendelig):

http://www.youtube.com/watch?v=oUbGLVvfB7Y

Sidste skud på stammen (foreløbig) er CSI: New York. Den var rent faktisk ikke en aflægger af CSI (Las Vegas), men af CSI: Miami, og således er afsnit 23 fra sæson 2 af CSI Miami også afsnit 1 af sæson 1 af CSI:NY. Som title-musik valgte man denne gang musik nummeret “Baba O’Riley” af The Who:

http://www.youtube.com/watch?v=TwWuUDikLkQ&feature=related

Selvom nogle tv-serier (typisk sitcoms) benytter original musik, så sker det også meget tit, at man “bare lige” finder et musik hit - nyt eller gammelt - og benytter en grundigt remix’et, så det i længde og intensitet passer til de 30 sekunder, som en intro til en tv-serie.

comments powered by Disqus