Bredbåndshastighed

Der er lavet en ny aftale om hvordan bredbåndshastigheder skal markedsføres fremover. ComputerWorld udlægger det som om at man nu skulle få “klar besked om din reele internethastighed”. Jeg tvivl desværre stærkt på at det rent faktisk bliver tilfældet - uanset hvor meget El-/Fiber udbyderne jubler.

I de nye regler - som jeg foreløbigt har forstået dem - skal bredbåndsudbydere nu oplyse en “garanteret minimumshastighed” såvel som den “gamle” op til hastighed, der hidtil har været brugt. Fiberselskaberne jubler og kalder det en sejr, da de mener, at de kan love at levere 100 mbit, når en kunde køber en 100 mbit forbindelse. Det er for såvidt også rigtigt, at de teknologiske forskelle mellem kundens adresse og det nærmeste opkoblingspunkt, kan garanteres og leveres med en anden sikkerhed for Fiberfobindelse (i kraft af at de er digitale) end for ADSL forbindelser, der sendes over kobber tråde analogt).

Jeg er ikke i tvivl om, at Waoo og alle de øvrige fiberselskaber nu fremover vil markedsføre 100 mbit som både minimums- og maksimumshastighed, og jeg er ligeledes ikke i tvivl om, at hvis mange kunder i et lokalområde prøver at hente 100 mbit fra Google, Facebook, Netflix eller andre sites, så vil de kunder ikke opleve at 100 mbit er minimumshastigheden, men at flaskehalsen blot er flyttet fra at være mellem dig og din bredbåndsudbyder til at være mellem brebåndsudbyderem og de punkter hvor udbyderen udveksler trafik med resten af nettet, og hvis de bliver trafikpropper, så hjælper hastighedsgarantien ingen steder…

(note: Jeg arbejder for TDC, men repæsenterer her kun mig selv og mine personlige holdinger.).

comments powered by Disqus