Nye regler for cykellygter

Der kommer 1. November (2012) nye regler for lys på cyklen. Det er sikkert rigtigt godt, for den seneste måned er det blevet mørkere og der er mange, der ikke engang har fundet “dingle diode” lygterne frem, så man har en change for at se dem. Den væsenligste ændring ser ud til at være, at baglyset skal have større synlighed, men vil du have et bedre overblik over de nye regler, så har Politikken et overblik - og cyklistforbundet skriver også om dem.

På min CykloCross, der bruges som pendler cykel kører jeg allerede med en lyssæt bestående af en Sigma Pava (for) og Hiro (bag), og ingen af dem, burde være udfordret af de nye regler.

Må jeg i øvrigt ikke også lige henvise til dette udemærkede indslag om vigepligter ved busstoppe steder hos Politikken. Hvis der er en helle (typisk et fortorv) ved stopstedet, så er har buspassagererne vigepligt for cykkler. Hvis der IKKE er en helle, så er det cyklerne, der har vigepligten.

comments powered by Disqus