Lynge Drive-in

I en nedlagt grusgrav i Lynge ligger Danmarks eneste faste Drive-in biograf. Den har ligget der i over 50 år, men for nyligt var det første gang, at jeg var i den, og her er lidt om oplevelsen - forhåbentlig til gælde for andre, der kunne tænke sig en lidt specielt biograf oplevelse.

Lynge Drive-in Lynge Drive-In - Klar til at se film

Drive in biografen, der ligger cirka 25 km. fra København har tre “sale”. Der åbnes for adgang ved tusmørke - 1-2 timer inden filmen starter. Konceptet er som sådan ganske simpelt. Man ankommer, kører til den “sal” hvor filmen man har købt billetter til går - tuner ind på bilradioen på den anviste frekvens, læner sig tilbage og nyheder filmen (husk at rengøre forruden inden du kører hjemmefra (eller benyt en af spandene til formålet, som findes til fri afbenyttelse på pladsen). Der findes som i enhver anden biograf mulighed for at købe snacks, burgere (McDonalds stilen), popkorn og hvad der ellers hører sig til.

Du kan selv medbringe mad og drikke i bilen - og det så også ud til at være ret populært at medbringe grill og holde en lille picnic inden filmen. Har man småbørn, er det sikkert også en mulighed for at komme i biografen uden besvær med pasning og alt muligt andet. Falder de i søvn undervejs, så er de klar til at blive kørt hjem i seng. Det er tilladt at medbringe hunde og biograf arealet har en fin størrelse til at de saktens kan luftes.

Det er meningen, at man får lyden over bilradioen, men man kan naturligvis også benytte en FM radio i sin mobil telefon eller låne en transistor radio gratis af biografen. Hvis man kører i en nyere Peugeot (som vi gør), så skal man lige være opmærksom på at den har en “auto economy mode”, som ikke kan slåes fra. Den gør at radioen automatisk slukker efter kortere tid (en halv til en hel time), og ikke vil tændes igen førend motoren har været startet (og været igang et stykke tid). Det var ret generende, og vi endte midt i første halvdel af filmen, at låne en transistor radio.

Bemærk i øvrigt start tiden på filmen - og vær opmærksom på, at det er der, hvor reklamer og trailere starter. For en normal films forventede slut tidspunkt skal du sandsynligvis lægge mindst 2 timer til - og da vi så en helaftens film (“The Dark Knight Rises”), som startede (officielt) klokken 21:45, så var klokken 1:30 om natten, inden filmen var slut og vi kunne køre hjemad.

Det koster cirka det samme, at køre i drive in, som at besøge en almindelig biograf (alt efter hvor mange man er). Det er dog en meget anderledes oplevelse, og med til oplevelsen (specielt i weekenden lød det til), er at gå rundt at se på de Amerikaner biler, som også dukkede op til drive in (som billedet ovenfor viser).

Hvis du vil finde ud af hvilke film, der går, hvornår de vises, så besøg Drive in biografens website.

comments powered by Disqus