Google - til tasterne

Jeg bruger ikke noget mail program længere - i hvert fald ikke et lokalt installeret. I stedet foregår al min mail læsning, arkivering og øvrig mail håndtering via Gmails webmail og den fugnerer for mig mindst lige så godt som noget program, jeg har haft installeret.

Jeg nævnte tilbage i April, at der fandtes en masse tastatur genveje til Gmail, som kunne gøre, at man ikke hele tiden behøvede at bruge musen, når man skulle arkivere i foldere, læse mails og såvidere. Problemet med tastatur genveje er blot, at man skal bruge dem en del gange, inden man kan huske dem - og at det lige tager lidt tid at lære dem godt nok til man kan huske dem.

I forsøget på at lære dem, har jeg haft printet en oversigt over genvejene og haft den liggende ved siden af tastaturet. Det virker i teorien, men ikke praksis. Ofte har jeg grebet fat i musen længe inden jeg har overvejet at kigge på listen over genveje og fundet den, som jeg lige kunne bruge i forbindelse med den aktuelle opgave.

Der findes heldigvis en smartere måde, at lære sig genvejene. I stedet for at printe et stykke papir ud, kan man blot trykke ? og frem kommer en fin lille oversigt (et dashboard), som viser alle genvejene på skræmen og den er altid til at kalde frem - uanset hvilken maskine man sidder ved  - og i øvrigt virker den ikke kun i Gmail, men også i Google Reader og flere af de andre Google (wen)Apps , som jeg benytter.

comments powered by Disqus