Brug af GPS ur til Spinning

Hvis du har et Puls ur med GPS - et løbeur eller cykel computer - kan man så bruge den, hvis man kører spinning (bikefit, bodybike eller hvad det nu ellers kaldes) i et fitnesscenter?  - man kommer jo ikke rigtigt nogen vegne, når  man blot sidder og spinner rundt uden rigtigt at komme nogle vegne.

Det kan man saktens. Grundlæggende er et Cykelcomputer som Garmins Edge eller ForeRunner “bare” helt almindelige pulsure med en GPS tilbygning, og alle Pulsurene med GPS har en funktionalitet, hvor man kan slå GPS delen fra. Alle Pulsurets funktioner vil fortsat fungere - tid, puls og øvrige features. Min Edge 800 har blandt andet temperatur måler indbygget, og hvis du har prøvet at køre Spinning i SATS’ gamle Scala - som lå på 4-5 sal, salen var - bogstaveligt - et drivhus og når sommeren var på toppen, var temperaturen i spinning salen det også.

Garmins GPS ure scanner når de tændes efter GPS satelitterne, og hvis de ikke findes, så spørger uret om du er indendøre - svarer du ja, slåes GPS’en fra og uret er klar til brug til spinning (eller øvrige indendørs aktiviteter). Det kan man f.eks. gøre i omklædningen eller andre lokaler, hvor der ikke er vinduer.

Hvis du ikke lige får slået GPS’en fra, og du tænder uret i et lokale med vinduer, tyndt tag eller lignende, så kan du få nogle lidt sjove resultater.  Selvom GPS enheden måske ikke kan se det antal satelitter, som det har brug for, så kan der ske det, at der alligevel kastes nogle signaler gennem vinduer, at de reflekteres på bygninger og vægge. Det gør, at du efter en spinning time kan ende med et GPS spor, der ser således ud:

Det er ikke særligt brugbart, men hvis man blot glemmer distance målingen, så er resten af data, der opsamles, fortsat gode nok.

comments powered by Disqus