Taske på en cykel uden bagagebærer

Jeg bruger en CycloCross (noget der ligner en racercykel) til at pendle til og fra arbejde hverdag. Med en daglig cykel tur på 15+ kilometer hver vej, så er den noget sjovere (og hurtigere) end en klassisk citybike eller hvad folk ellers kører på.

En af de ting, der var en udfordring i forhold til en citybike, er at min cykel ikke har en bagagebærer (og det ikke lige er til at montere den på et carbonstel). Det gjorde at den gammel cykeltaske, der hang på siden af baghjulet med “klør” i bagebæren ikke længere kunne bruges.

Der findes et par forskellige måder at håndtere det problem på. Den mest normale løsning er at skifte til en rygsæk, så vægten bæres på ryggen. At dømme efter antallet af kommentarer og spørgsmål, som jeg efterhånden har fået, om hvordan min løsning virker, så er der en smartere måde.

På min cykel kører jeg med en “Klickfix Freepack City”. Det er en lille rygsæk, som klikkes på et beslag (plus “extender”, der er monteret på på sadelpinden. Tasken er lille, men kan fint rumme skifte tøj og lidt mere, men maks. vægten den kan tåle er 5 kg. Sammen med tasken fulgte et regncover. Det virkede rigtigt fint - lige ind til en dag, hvor jeg vidst kom over de 5 kg. og der blev slidt hul i coveret af dækket.

Selve konstruktionen og kvaliteten af både beslag og taske virker rigtigt godt, og foreløbigt har den været brugt dagligt i 9+ måneder, uden efterspænding, uden den virker “slatten” eller nogen problemer.

Herunder kan du se et par billeder af beslag og taske.

Cyklen med tasken monteret Cyklen med regncover over tasken Cyklens saddelpind

comments powered by Disqus