Her er jeg (sporing via mobilen)

Jeg er normalt lidt skeptisk overfor Google Lattitude og andre tjenester, der fortæller (ret præcist), hvor i verden man er lige nu. På FourSqaure er jeg ret omhyggelig med ikke at være “venner” med andre end dem jeg kender - og checker oftere ind, når jeg forlader et sted, end når jeg ankommer.

Der er dog i nogle situationer, hvor det kan være praktisk og rart, at andre kan finde ud af hvor præcist man er, og til disse situationer, er der en lille smart tjeneste, der hedder Glympse.

Jeg cykler jævnligt længere ture, og sjældent ved jeg, når jeg kører hjemmefra, præcist hvilken vej jeg har tænkt mig at køre - eller hvor længe det tager. Det kan være blæst, humør eller andre forhold, der lige gør at turen tager en time mere eller mindre. Normalt ligger mobiltelefonen altid i en lile taske under cyklens saddel, men ringer noget, så er det ikke altid man kan høre den, når man suser af sted i trafikken. Når man tager afsted på en sådan tur, så kan man sende et “glympse”, så andre kan følge en, mens man er undervejs og uden man selv skal gøre ret meget for det.

Glympse består af en app som man installerer på ens mobiltelefon (iPhone, Android eller Windows Phone). Når man starter et Glympse - og vælger hvor længe det skal “leve” (angiver en udløbstid), så tager den fat i GPS’en på teleonen og sender en “puls” med tid og sted til Glympse websitet. Man kan invitere andre til at kigge med, så de hele tiden kan se hvor man er via Glympse websitet.

Udover til individuelle arrangementer, så må det også kunne bruges til noget spændende i forbindelse med løb (marathon, halvmarathon eller lignende), cykelløb eller ligende arrangmenter, så dem, der skal heppe på en kan følge ens vej gennem løbet.

Jeg kan specielt godt lige Glympse fordi:

  • Det er nemt at få installeret app’en på mobiltelefonen.
  • når man starter et Glympse, så tvinges man til at tage stilling til “hvor længe det varer” - og der er en synlig nedtælling.
  • Modtagere af Glympset kan være offenligt  - eller privat.
  • modtagere kan følge med både via mobil eller via web.

Hvis du er med et arrangement, hvor andre vil følge med, eller skal mødes med nogle et sted (som f.eks. Dyrehavnen eller andre udendørs steder, hvor GPS’en virker), så prøv Glympse.

comments powered by Disqus