Cyklen med bussen

Selvom man normalt ikke lige forbinder USA med cykel-pendling i stor stil, så er der dog en ting, som man som dansk cyklist godt har kunnet være lidt misundlig på - nemlig at der flere steder derovre fandtes mulighed for at tage sin cykel med bussen. De steder, hvor jeg har set det (i Miami og San Francisco), forgår det ved, at der hænger et cykelstativ foran på bussen med plads til et par cykler 3-4 stykker.

Givet hvor mange flere, der benytter cyklen dagligt i Danmark, kan man jo kun undre sig over, at vi ikke har kunnet finde ud af noget lignende. Det ser heldigvis også ud til at ændre sig nu. Politikken fortæller i hvert fald, at det fra 1. juli (2012) skulle det blive muligt at få cyklen med S-busserne uden for myldretiden.

Givet at S-togs nettet dækker det meste af København, og at S-busserne i høj grad dækker på tværs af S-togslinjerne, så burde det absolut være brugbart, og for min skyld behøver de ikke at udvide med A-linjerne elller øvrige busser i første omgang.

comments powered by Disqus