Peugeot med glastag

Vi har skiftet bil (igen - vil nogen sikkert sige). Nu kører vi i en Peugeot 380 SW. Bilen er en demo-bil fra December 2011, og fordi det er en demobil, så var der ikke så meget at diskutere om hvilket udstyr, der skulle i den, det var en samlet pakke, som den nu var.

I vores udgave er der glas-tag. Det er en feature, som Peugeot (og et par andre producenter har haft et par år), men som vi ikke tidligere har haft i nogle af vores tidligere biler. Nu har vi haft bilen i nogle uger, og nu burde det vel være på plads med en lille “anmeldelse” af den feature.

Generelt syntes jeg, at det er en fantastisk feature. Vi åbnede det fuldt op på første køretur, og har ikke haft det lukket siden (endnu). Selvom man ikke har så meget at bruge udsigten til, når man kører bilen (- der skal øjnene jo gerne være på vejen og trafikken - ikke op i himlen), så gør glas-taget, at hele bilens interiør virker lysere.

Hvis man ikke kan lide udsigten, så findes der i midten lige ved håndbremsen en lille knap, som betjener soltaget (elektrisk) og som kan åbne og lukke som man lyster (helt eller delvist).

På grund af vejret, har vi ikke prøvet at køre i fuldt solskin og meget varme, men gennem de udstadige forårsvejr, så har vi prøvet forårssol, regn, hagl og det mest almindelige vejr, man oplever i danmark. Ingen problemer, gener eller andet - bare mere lys ind i bilen  - indtil igår aftes.

Der er lige et enkelt tilfælde, hvor glas-taget faktisk er generende, og når det forekommer, så vil der sikkert blive lukket til fremover - og det er når man kører i mørke. Både da vi var inde at tanke, og når man kører rundt under blandede lysforhold - med mørke, lys fra gade lamper og hvad man i øvrigt kommer ud for, så var  specielt den meget skiften mellem masser af lys ind oppe fra og bare mørke generende.

Problemet kan let løses med kontakten, der trækker dækkenet for taget, og faktisk er det vidst det eneste tidspunkt, hvor glastaget ikke har været et plus.

comments powered by Disqus