Gmail - til tasterne

Jeg har igennem flere år brugt Gmail, som min primære mailboks, men brugte normalt Thunderbird til at læse mailen, ikke web-interfacet. For nogle måneder siden startede jeg dog et forsøg med helt at droppe at bruge mailprogrammet, og udelukkende benytte Gmails webinterface.

Det er sådan set godt rimeligt godt. Jeg kan specielt godt lide, at alle indstillinger, opsætninger (f.eks. noget så enkelt som ens footer/signatur) virker og er den samme uanset om man er på sin hjemme- eller arbejdscomputer. Nogle ting har også krævet en del tilvænning (f.eks. at Gmail generelt samler mail “samtaler” i tråde) og det derfor fungerer lidt anderledes end man er vandt til (det kan ændres, men jeg kan bedst lige at bruge ting så meget “standard”, som det er muilgt.

En af de ting, som jeg specielt gerne vil reklamere for med dette indlæg, er muligheden for at bruge tastatur genveje i Gmail. Der er nemlig en hel del indbygget, og de gør, at man kan benytte rigtigt meget af Gmail uden hele tiden at skulle skifte mellem mus og tastatur.

For at kunne benytte tastatur genvejene, skal der lige tændes for dem. Det gør man under tandhjulet i øverste højre hjørne og vælger “Mail settings” (eller mail indstillinger) og herunder findes indstillingen, der aktiverer dem (- du kan også bare klikke her for at få dem aktiveret på din Gmail). Når det er sket er de klar til brug. Der findes på Gmail Hjælp en oversigt over de forskellige genveje og den findes også i en print venlig udgave.

Hvis du som jeg har Gmail liggende i en tab, så kan man i de fleste browsere også benytte tastatur genveje til at skifte mellem tabs. I Google Chrome er det normalt alt + tal, hvor tallet er den nummer tab (talt fra venstre), som du vil skifte til.

comments powered by Disqus