Garmin Connect til ruteplanlægning

Jeg kører som tidligere nævnt med en Garmin Edge 800 cykel computer. Den bruger jeg blandt andet sammen med Garmin Connect, hvor der findes et område, hvor man kan planlægge/tegne ruter.

At lave ruter på Garmin connect er rimeligt lige til - jeg logger ind, vælger “Courses” og i højre side findes et “Create Course” link. Når man har klikket linket, er har man et kort, hvor man kan tegne ruten og gemme den. Når man har lavet ruten, kan man også vælge “Send to Device” og sådan sendes de afsted til min Edge.

Garmin Connect følger som standard vejene, så man behøver blot at markere ruten groft op og så ligger Connect en rute ad veje fra punkt til punkt. Det fungerer normalt rimeligt godt. Der er dog nogle steder, hvor ruteplanlæggeren får et lille flip og ikke vil lade dig gøre den vej du vil/burde. Et godt eksempel på dette kan man finde omkring Hillerød. Hvis du finder Overdrevsvejen. Det er en fin vej med cykelsti hele vejen, men lige der, hvor den krydser kongevejen (eller Københavnsvej, som den hedder på det stykke), der insisterer ruter planlæggeren, at man lige køre en større omvej nord om (illusteret herunder; du kan også selv prøve det på Garmin Connect) - og kender man området, så giver det absolut ingen mening at gøre det.

[

Nu er det heldigvis et problem, der ikke er større end at det let kan fikses. Mådn man omgår det, er ved lige at fjerne krydset ud for “stay on roads” på stykket, hvor ruteplanlæggeren sender en på vildspor, tegner/markerer ruten manuelt langs vejen på stykket, og så slår krydset til igen. Så lader Garmin Connect det manuelle stykke være, som det burde.

Hvis du ikke har arbejdet med ruteplanlægning i Garmin Connect…

Ruteplanlægingen i Garmin connect finder du i venstre menuen som “courses”.

Man kan ikke inde fra Garmin Connect nemt lave et print af sin route på et kort, men der findes en løsning på dette. Man kan fra en route, via tre-prik menuen i nederste højre hjørne (i route visningen), åbne en menu og eksportere routen til en GPX fil.

Denne GPX fil, kan man så uploade f.eks. til Google MyMaps , Gpsies eller et andet kort-site, der kan importere GPX filer og har de muligheder for at printe, man ønsker.

comments powered by Disqus